Mosolyblog

Írások a Mosoly Alapítvány mese- és művészetterápiás foglalkozásairól, szakmai munkájáról

Jul
29
2022

„Kicsi fényt gyújtani ott, a Lélek közepén”

Folytatjuk az interjút Pap Erika, klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológussal a Murmó központ létrehozásáról, a Lotilko programról és a Mosoly Alapítvánnyal közös szakmai szemléletmódról.
Tovább ›
Jul
15
2022

Beszélgetés Pap Erika gyermek- és ifjúsági szakpszichológussal I. rész

Korábban beszélgettünk Komáromi Erzsébet képzőművészet-terapeutával, aki éveken át dolgozott együtt Pap Erikával.  Az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetből indulva közösen álmodták meg a Murmo terápiás központot, együtt kutatták a Hatképes történet módszerében és a képzőművészetterápiában rejlő gyógyító lehetőségeket. Szakmai életük olyan sok szálon fonódik össze, hogy nem is lehet egyiküket a másik nélkül említeni.
Tovább ›
Jun
24
2022

Interjú Komáromi Erzsébet képzőművészet-terapeutával II. rész

Folytatjuk az interjút Komáromi Erzsébet képzőművészet-terapeutával többek között hiánypótló művészetterápiás műhelyéről a Murmo Szakpszichológiai és Művészetterápiás Központról, a képzőművészet-terapeutává válás nehézségeiről, valamint a művészetek inspiráló erejéről.
Tovább ›
Jun
17
2022

Kívülállók művészete – képzőművészet-terápia a mentális betegséggel élők támogatására. Interjú Komáromi Erzsébettel

Komáromi Erzsébet képzőművészet-terapeuta 2006-2011-ig vezetett Mosoly csoportokat az alapítványnál a Heim Pál és a Budai Gyermekkórházban kezelt krónikus beteg gyerekeknek. Később hosszú éveken át vissza-visszakapcsolódott a szakembereink képzésébe, megosztva értékes tapasztalatait a területen.
Tovább ›
May
13
2022

Gyermekjóvátétel – Beszélgetés Kende B. Hannával

A Mosoly Alapítvány történetében a mesék, a történetek, az együtt játszás öröme és élménye, kezdetek óta fontos szerepet töltenek be. A Kende B. Hanna által kidolgozott gyermekpszichodráma módszert számos mosoly terapeuta használja nap-mint-nap a gyerekekkel végzett terápiás munkában.
Tovább ›
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Adományozok

  Adatkezelési tájékoztatóPrivacy Policy

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás