Blog

Írások a Mosoly Alapítvány mese- és művészetterápiás foglalkozásairól, szakmai munkájáról

Mosoly Alapítvány
May
2019

„A gyerekekhez igazítjuk a módszert”

A Mindset Pszicho-kávéház következő jótékonysági eseményének középpontjában a Mosoly Alapítvány áll. A több mint 20 éves múlttal rendelkező Mosoly Alapítvány hiánypótló mese- és művészetterápiás szolgáltatással segíti azokat a gyerekeket és családjaikat, akiknek súlyos betegség vagy trauma következtében felborult a testi-lelki egyensúlyuk. Milyen formában segítik a gyerekeket? Milyen szakemberek dolgoznak náluk? Mit jelent a „mosolyos attitűd”? A Mindset Pszicho újságírója az alapítvány szakmai igazgatójával, Varga Andrea Helenával és a Mosoly szakmai koordinátorával, Szilágyi Ágnessel beszélgetett.
Mosoly Alapítvány
Mar

Új csoportot indítottunk

Előző héten indult legújabb hosszú távú csoportunk, aminek helyszíne a Budai Gyermekkórház. A nyolc résztvevő gyermek különböző pszichoszomatikus tünetekkel küzd. A terápiás foglalkozások során szakembereink a gyermekpszichodráma elismert módszerét művészetterápiás elemekkel ötvözve alkalmazzák.
Tóth Mónika
Jan
2019

„Akkor te most gonosz leszel?”– beszélgetés hosszútávú csoportunkról Majoros Andreával

Október óta dolgoznak együtt szakembereink hosszútávú pszichoszomatikus csoportunkban krónikus beteg vagy betegségben érintett gyerekekkel. Az eddigi folyamatról, a közös munka örömeiről mesélt Majoros Andrea klinikai szakpszichológus, gyermekdráma vezető. A csoport pozitív hatásai mellett szó esett túl jó gyerekekről, Erich Neumann megközelítéséről és a gyermekekben lakozó belső erők megélésről is. A hosszútávú csoport a MOL Alapítvány támogatásával valósul meg.
Tóth Mónika
Dec

„Szerettük volna megmutatni, mi történik egy-egy Mosoly terápián”

Igazán mozgalmas és eseménydús év áll a Mosoly Alapítvány csapata mögött, ennek kapcsán Varga Andrea Helena operatív vezetőt kérdeztük. Helena segítségével szeretnénk bepillantást nyújtani a minket követőknek abba, hogy mik voltak a legfontosabb feladatok, és legizgalmasabb szakmai kihívások a szervezet életében a 2018-as évben.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12