Segíteni szeretnék!
Telefon: +36 (1) 501-4618, +36 (1) 501-4619 · Adószám: 18674190-1-41 · Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank 12001008-00101932-00100001

Blog

Írások a Mosoly Alapítvány mese- és művészetterápiás foglalkozásairól, szakmai munkájáról

Mosoly Alapítvány

Egy Dívány a Dunán a Mosoly Alapítványnál

Idén 15. alkalommal került megrendezésre Budapesten az “Egy Dívány a Dunán” - 15. Nemzetközi Pszichiátriai, Pszichoanalitikai és Klinikai Pszichológiai Találkozó; Kapcsolódó Kiállításokkal. A konferencia résztvevői ellátogattak a Mosoly Alapítvány irodájába is.
Varga Andrea Helena
2018

Mégis mi értelme az adó 1 százaléknak?

A Mosoly Alapítvány idén is nagyon számít az adó 1 százalékos felajánlásokra, hiszen a szervezet adományokból működik, és így nyújt ingyenes terápiás foglalkozásokat az ország három pontján. A foglalkozások résztvevői olyan súlyosan beteg gyerekek, akik lelki támogatása elengedhetetlen ahhoz, hogy szembe tudjanak nézni az őket érő megpróbáltatásokkal. Varga Andrea Helenát, a Mosoly operatív vezetőjét arról kérdeztük, miért kiemelten fontos, hogy a személyi jövedelemadó 1 százalékát felajánlják a magánszemélyek, és így segítsenek egy-egy jó ügyet.
Tóth Mónika
2018

„Számomra kiváltság daganatos gyerekekkel dolgozni” – beszélgetés dr. Kanizsai Melinda zeneterapeutával

Dr. Kanizsai Melinda, orvos, művészetterapeuta már több mint 10 éve a Mosoly Alapítvány munkatársa. Jelenleg a Mosoly terapeutájaként, a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának Gyermek- és Ifjúságpszichiátriáján és az Onko-hematológiai Osztályon tart zeneterápiás és meseterápiás foglalkozásokat. Melindával arról beszélgettünk, hogyan segít a zeneterápia, és hogyan lehet egy-egy betegséghez közelebb kerülni a zene segítségével.
Szilágyi Ágnes

Biztonságot találni a krízisben – bővebben a Mosoly-terápiák megoldásairól

Az előzőekben a munkatársaimmal sokat írtunk arról, milyen körülményeket jelent a súlyos, krónikus betegség és annak kezelése a gyerekek szemszögéből, de talán keveset arról, mit jelent ez egy terápiás munkatársnak. Gondolhatnánk persze azt is, hogy ez nem fontos, hiszen a gyerekek segítése a cél, és a velük foglalkozó szakemberek az idáig összegyűjtött tapasztalataik, tudásuk segítségével képesek kell hogy legyenek megoldani az összes felmerülő akadályt, ami a gyerekek pszichés állapotának javulása útjában áll.
Tóth Mónika
Apr

Gyermekpszichodráma

A Mosoly Alapítvány mese- és művészetterápiás foglalkozásain dolgozó szakemberek több módszert használnak hétről-hétre az adott gyerek, vagy gyerekcsoport állapota, hangulata, igényei szerint. Ebben a sorozatban szakembereink segítségével bemutatjuk az egyes módszereket. Ez alkalommal Noszkó Niki pszichológus mesél nekünk a gyermekpszichodrámáról.