Szakmai munkánk: Minőségbiztosítás

Monitoring rendszerünk része a tudatos tervezés, a folyamatos szakmai dokumentáció, a nyomon követés és az értékelés. Ennek érdekében a terápiás foglalkozásainkat magasan képzett, komoly gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakemberek vezetik. Terapeutáink számára rendszeres szupervíziót és esetenként képzéseket, szakmai napokat biztosítunk.

Tevékenységünket saját fejlesztésű monitoring rendszer alapján végezzük, melynek része a tudatos tervezés, a folyamatos szakmai dokumentáció, a nyomon követés és az értékelés. Szakmai alapelveink érvényesítését és a szolgáltatások minőségét a Mosoly Kódex szabályozza, mely tartalmazza a terápiás programokban dolgozó szakemberekre, a programok szervezésére, dokumentációjára és mindezek adatvédelmi gyakorlatára vonatkozó elvárásokat. A Mosoly Kódex egyaránt vonatkozik a terápiás munkában részt vevő szakemberekre, az Alapítvány dolgozóira és önkénteseire. Az egészségügyi intézményekkel és a szülőkkel kötött együttműködési megállapodások is összhangban állnak a dokumentummal.

Fontos számunkra, hogy a terápiás programban résztvevő gyermekek és családok a lehető legnagyobb biztonságban legyenek szakmai és jogi szempontból is. Kiemelkedő figyelmet szenteltünk annak, hogy adatvédelmi dokumentációs rendszerünket és gyakorlatunkat az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 sz. Általános adatvédelmi rendeletéhez (GDPR) igazodva fejlesszük. A terápiás programokban résztvevők személyes adatainak kezeléséről az Alapítvány honlapján tájékozódhatnak a hozzátartozók és az érdeklődők, amely itt is elérhető.