A koronavírus-válság egészen speciális kihívás elé állította a Mosoly Alapítványt, amelyre először mi sem gondoltuk volna, hogy megoldást tudunk találni. Az egészségügy fokozott terheltsége és a rendszert érintő szigorú korlátozások érzékenyen érintették azokat a beteg gyerekeket, akiket a Mosoly Alapítvány terapeutái segítenek.

Kézenfekvő útnak tűnt az online segítségnyújtásra való gyors átállás, ám erre életkora és állapota függvényében nem minden gyerek alkalmas, valamint sok esetben a kórház protokollja sem teszi lehetővé az online munkát.

Amennyiben egy gyerekhez nem tudtunk online eljutni, áttettük a hangsúlyt a hátországára: a kórházi osztályon dolgozó szakemberek és / vagy a szülők támogatására. Az előbbi esetben nagy előny volt, hogy régóta szakmai partnerségben vagyunk azon kórházakkal, ahol a Mosoly Alapítvány jelen van. Így folyamatos konzultációt, és egyes esetekben hatékony szupervíziós támogatást tudtunk nekik biztosítani ebben a terhelt időszakban.

A jelenlegi időszakban a szokásos nyári szünetünk helyett növeljük a munkánk intenzitását: így július-augusztusban – ahol lehet – pótoljuk a terápiákat. Nyári mesetáborunk jelenleg is zajlik. E mellett a járvány újabb, lehetséges hullámára felkészülve, speciális képzéseken veszünk részt, hogy tökéletesíthessük az online segítségnyújtás módszereit.

Mosoly terápiáinkat természetesen ingyenesen biztosítjuk az érintett családoknak – ezért van szükségünk a Te segítségedre. Kérünk, támogass minket abban, hogy az általunk segített gyereknek ne a kórház hidegsége legyen a legfőbb gyerekkori emléke!

Köszönjük szépen!

Adatkezelési tájékoztatóPrivacy Policy