42mosoly

A 42mosoly programunk egy ambiciózus terv. Célja a Mosoly Alapítvány személyes „támogatói-falának” felépítése, egy kiemelt támogatói közösség létrehozása.

Az elmúlt években ehhez 42 kiváló ember illetve cég csatlakozott , akik vállalták, hogy 42 hónapon keresztül havonta 42.000 forinttal támogatják az alapítvány munkáját. A kiemelt támogatói közösség tagjai, 42mosoly nagykövetként hosszú távon vállalt adományukkal járulnak hozzá a Mosoly fenntarthatóságához. Ennek köszönhetően az alapítvány több figyelmet és kapacitást tud fordítani a gyerekek terápiás támogatására, és egyre több ponton tudja segíteni az egészségügyben zajló gyógyító munkát.

„A legtöbb mosolyt egy másik
mosoly indította el.”
Frank A. Clark

Miért 42?

A “42” válasz az életet, a világmindenséget, meg mindent érintő végső kérdésre Douglas Adams Galaxis útikalauz stopposoknak című regényében. Kutvölgyi Pál kurátorunk, a 42mosoly alapítója a regény nagy rajongója, innen az elnevezés.

» Ide kattintva olvasható Kutvölgyi Pál személyes írása arról, hogyan fordult a nonprofit világ felé, és mi motiválta a 42mosoly létrehozásában.

2015-ben kértem tanácsot Küllői Pétertől, hogyan lehetnék aktívabb a nonprofit szerepvállalásban. Ő a Mosoly Alapítványt ajánlotta, akik egy nagyon speciális területen dolgoznak: a hosszú betegségben szenvedő gyerekeknek nyújtanak lelki támogatást. A következő két év egyértelműen bebizonyította, hogy ez volt életem egyik legjobb tanácsa és döntése! Akkor, 47 évesen, három alapvető célt fogalmaztam meg magamnak a következő 47 éves időszakra.

1. Több időt töltök a családommal.
  2. Aktívan szerepet vállalok alapítványok fundraising tevékenységében.
  3. A jövőben kizárólag csak olyan forprofit tevékenységet építek fel, amely egyszersmind flow-profit vállalkozás is számomra, a Csíkszentmihályi Mihály által bevezetett értelemben.

Az elmúlt időszakban ezeket a for- és a nonprofit tevékenységeket, rendhagyó módon, egy kvázi esernyőmárka alá rendeztem, ebből fejlődött ki a Group42 elnevezésű heterogén entitás, melynek fontos része a 42mosoly brand is. A ’42mosoly Klub’ egy exkluzív támogatói csoportot jelöl. Végtelen örömmel tölt el, hogy a kuratórium tagjai, első támogatóként, egy emberként álltak az ötlet mögé!

A klub mellett a 42mosoly.hu felület pedig egy olyan online kommunikációs csatorna, amelynek a legfontosabb szerepe az, hogy jól működő szinergiákat építsen fel a Group42 non- és forprofit márkái között, ezzel is segítve az alapítványok sikeres fundraising tevékenységét.

Ezt a folyamatot erősítendő, a támogatói csoporthoz való csatlakozás évében, nem ellenszolgáltatásként, hanem a nemes gesztus elismeréseként, 12%-os kedvezményt biztosító exkluzív klubkártyát adtunk a Hygge Központban működő következő márkák termékeinek/szolgáltatásainak igénybevételekor: Bang & Olufsen, B&O Play, Hygge rendezvényhelyszín bérlés, Les Ateliers Ruby Budapest, Coffee Hygge újhullámos kávézó, 42bit filmgyártó csapat.

Kutvölgyi Pál

Mit jelent a 42mosoly nagyköveti cím?

• 1
    A 42mosoly nagykövetei a kiemelt stratégiai partnerekkel együtt egy olyan kiemelt támogatói körhöz tartoznak, amely egy fontos társadalmi ügyet karol fel: a súlyosan beteg gyerekek számára nyújtott lelki támogatás szükségességét.
  • 2

Mind a 42mosoly, mind a kiemelt stratégiai partnerek tagjai a Mosoly exkluzív támogatói körének, akiknek évente egy-két kötetlen, személyes találkozó keretében beszámolunk munkánkról, eredményeinkről, fejlődésünkről.

• 3
    A találkozók mellett rendszeresen írásban is részletes tájékoztatást nyújtunk a sikereinkről, a terápiáink eredményeiről.
  • 4
    A csatlakozó személyek vagy cégek helyet kapnak a 42mosoly alapítója, Kutvölgyi Pál által létrehozott Mosoly falon is, amely a Bálnában, a Hygge központban található.
„A gyermekmosoly olyasmi, mint a tetoválás:
örökre szóló műremek.”
Jodi Lynn Picoult

Csatlakozás és további információ:

Adorján Katalin  42mosoly@mosolyalapitvany.hu +36 30 81 57 57842

Kutvölgyi Pál

alapító
42mosoly

Köszönjük a 42mosoly közösség tagjainak a támogatást.