42mosoly

42mosoly

A 42mosoly egy elkötelezett támogatói közösség, amelyet azzal a céllal hoztunk létre, hogy egy olyan támogatói kört alakítsunk ki a Mosoly Alapítvány körül, akik rendszeres és folyamatos támogatásukkal nagyban hozzájárulnak az alapítvány stabil működéséhez.

Az adományozói program 42 kiváló ember illetve cég részvételével indult el, ám azóta további magánszemélyek és családi vállalkozások is csatlakoztak hozzá. A 42mosoly ilyen szempontból egy nyitott közösség, ahová folyamatosan várjuk azoknak a jelentkezését, akik szívesen köteleződnek el a Mosoly hiánypótló munkájának támogatására.

A 42mosoly tagjai vállalják, hogy 42 hónapon keresztül havonta 42.000 forinttal támogatják az alapítvány munkáját és járulnak hozzá a Mosoly fenntarthatóságához. Ennek köszönhetően az alapítvány több figyelmet és kapacitást tud fordítani a gyerekek terápiás támogatására, és egyre több ponton tudja segíteni az egészségügyben zajló gyógyító munkát.

„A legtöbb mosolyt egy másik
mosoly indította el.”
Frank A. Clark

Miért 42?

A “42” válasz az életet, a világmindenséget, meg mindent érintő végső kérdésre Douglas Adams Galaxis útikalauz stopposoknak című regényében. Kutvölgyi Pál kurátorunk, a 42mosoly alapítója a regény nagy rajongója, innen az elnevezés.

» Ide kattintva olvasható Kutvölgyi Pál személyes írása arról, hogyan fordult a nonprofit világ felé, és mi motiválta a 42mosoly létrehozásában.

2015-ben kértem tanácsot Küllői Pétertől, hogyan lehetnék aktívabb a nonprofit szerepvállalásban. Ő a Mosoly Alapítványt ajánlotta, akik egy nagyon speciális területen dolgoznak: a hosszú betegségben szenvedő gyerekeknek nyújtanak lelki támogatást. A következő két év egyértelműen bebizonyította, hogy ez volt életem egyik legjobb tanácsa és döntése! Akkor, 47 évesen, három alapvető célt fogalmaztam meg magamnak a következő 47 éves időszakra.

 1. Több időt töltök a családommal.
 2. Aktívan szerepet vállalok alapítványok fundraising tevékenységében.
 3. A jövőben kizárólag csak olyan forprofit tevékenységet építek fel, amely egyszersmind flow-profit vállalkozás is számomra, a Csíkszentmihályi Mihály által bevezetett értelemben.

Az elmúlt időszakban ezeket a for- és a nonprofit tevékenységeket, rendhagyó módon, egy kvázi esernyőmárka alá rendeztem, ebből fejlődött ki a Group42 elnevezésű heterogén entitás, melynek fontos része a 42mosoly brand is. A ’42mosoly Klub’ egy exkluzív támogatói csoportot jelöl. Végtelen örömmel tölt el, hogy a kuratórium tagjai, első támogatóként, egy emberként álltak az ötlet mögé!

A klub mellett a 42mosoly.hu felület pedig egy olyan online kommunikációs csatorna, amelynek a legfontosabb szerepe az, hogy jól működő szinergiákat építsen fel a Group42 non- és forprofit márkái között, ezzel is segítve az alapítványok sikeres fundraising tevékenységét.

Ezt a folyamatot erősítendő, a támogatói csoporthoz való csatlakozás évében, nem ellenszolgáltatásként, hanem a nemes gesztus elismeréseként, 12%-os kedvezményt biztosító exkluzív klubkártyát adtunk a Hygge Központban működő következő márkák termékeinek/szolgáltatásainak igénybevételekor: Bang & Olufsen, B&O Play, Hygge rendezvényhelyszín bérlés, Les Ateliers Ruby Budapest, Coffee Hygge újhullámos kávézó, 42bit filmgyártó csapat.

Kutvölgyi Pál

Mit jelent a 42mosoly nagyköveti cím?

 • 1
  A 42mosoly nagykövetei a kiemelt stratégiai partnerekkel együtt egy olyan kiemelt támogatói körhöz tartoznak, amely egy fontos társadalmi ügyet karol fel: a súlyosan beteg gyerekek számára nyújtott lelki támogatás szükségességét.
 • 2
 • Mind a 42mosoly, mind a kiemelt stratégiai partnerek tagjai a Mosoly exkluzív támogatói körének, akiknek évente egy-két kötetlen, személyes találkozó keretében beszámolunk munkánkról, eredményeinkről, fejlődésünkről.
 • 3
  A találkozók mellett rendszeresen írásban is részletes tájékoztatást nyújtunk a sikereinkről, a terápiáink eredményeiről.
 • 4
  A csatlakozó személyek vagy cégek helyet kapnak a 42mosoly alapítója, Kutvölgyi Pál által létrehozott Mosoly falon is, amely a Bálnában, a Hygge központban található.
„A gyermekmosoly olyasmi, mint a tetoválás:
örökre szóló műremek.”
Jodi Lynn Picoult

Csatlakozás és további információ:

Ruman Csilla  ruman.csilla@mosolyalapitvany.hu +36 30 291 3750

A 42mosoly támogatói

Kiss Ádám

elnök
Mosoly Alapítvány

Dr. Tóth Csaba

kurátor
Mosoly Alapítvány

Kerezsi Miklós

kurátor
Mosoly Alapítvány

Winkler Gyula

alapító
Mosoly Alapítvány

Gerendai Károly

Varga Ákos

igazgatósági elnök
UBM Trade Zrt.

Kondor Zoltán

kurátor, Mosoly Alapítvány
tulajdonos, AutoNet-SAG

Mátyásfalvi János

CFI Hungary Zrt.

member of CFI Group

Dr. Rose

Dr. Rose Magánkórház

Gregor Roy Chowdhury

Zabola

Varga Zoltán

vezérigazgató
Central Médiacsoport Zrt.

Molnár Csaba

HFI Kft.

Iván László

vezérigazgató
ARRIVA Slovakia

BÁV FAKTOR

BÁV FAKTOR Zrt.

THINK

THINK Consultancy Europe

Dr. Siegler Konrád

ügyvéd

Dr. Szüle Orsolya és Szüle Máté

Dr. Andrékó Csilla

irodavezető partner
Kinstellar

Heiszler Gabriella

Szécsényi Bálint

vezérigazgató
Equilor Befektetési Zrt.

Nagy János

ügyvezető és tulajdonos
WINI SEC Kft.

Tranzit-Ker Kereskedelmi Zrt.

Tranzit-Food Élelmiszeripari Kft.

Virág Zsolt

igazgatóság elnöke
Hiflylabs

Scheer Sándor

vezérigazgató
Market Építő Zrt.

DiVora Anikó és DiVora Fausto

Fausto Étterem

Horváth Richárd

Waberer György Péter

Botond Szabolcs

vezérigazgató
Visual Europe Group

Winkler Zsolt

Derksen Gyöngyi

Dr. Halasi Lívia

közjegyző

Urban Stables

Boutique Suites

Kutvölgyi Pál

alapító
42mosoly

Báthory-Németh Andrea és Báthory Balázs

BLS – Kovács és Szalay Ügyvédi Iroda

Köszönjük a 42mosoly közösség tagjainak a támogatást.

Adományozok

  Adatkezelési tájékoztatóPrivacy Policy

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás