A Mosoly útja

A Mosoly Alapítvány több mint 20 éve segíti a súlyosan beteg gyerekek lelki gyógyulását

Tudod mit jelent a gyermekkor biztonsága?

A gyerekek fejlődéséhez elengedhetetlen az érzelmi biztonság: a közös játékok, a kedvenc leves a nagymamánál, az otthoni takaró vagy a százszor is elolvasott esti mese. Ezekből az apró részletekből áll össze a biztonságos gyermekkor.

Amikor ez a biztonság elveszik

hirtelen elsötétül minden. A betegség megérkezésével egy pillanat alatt lesz minden bizonytalan. A félelem, a szorongás a mindennapok részévé válik. Eltűnnek az ismert kapaszkodók: elveszti ízét az étel, elmaradnak a közös játékok a barátokkal, kiüresedik a gyerekszoba.

Lassan hozzászokik a szem a sötéthez

A betegség leküzdése lesz a legfontosabb cél. A vizsgálatok utáni diagnózis lesz az új valóság. A pillanatnyi pánik állandó félelemmé alakul. A gyermek és a család mindennapjait a betegséggel való küzdelem határozza meg. A hirtelen jött bizonytalanság tartós állapottá válik. Az otthon melegét a kórház sterilitása váltja fel.

Gyógyulás egy dobozban

A kórházi elzártság elengedhetetlen feltétele a gyógyításnak. Ez az elszigeteltség azonban nem csak fizikai, hanem lelki értelemben is megterhelő. A gyerekek szinte eltűnnek a saját életükből. A megváltozott élet terei még tovább csökkennek. Ebben a kilátástalan, betegségbe zárt világban az egész család erőforrásai felemésztődnek.

Kifejezni a megfogalmaz- hatatlant

A Mosoly Alapítvány speciálisan képzett terapeutái ebben az érzelmi zűrzavarban nyújthatnak támogatást a beteg gyerekeknek, és ha szükséges, a családtagoknak is. A Mosoly-terápiák abban segítenek, hogy a gyerekek a zene, a dráma, mese és képzőművészet nyelvén, szavak nélkül üzenhessenek fájdalmaikról, félelmeikről.

A Mosoly Alapítvány eszközt ad

a gyermek kezébe ahhoz, hogy újra magára találjon. A Mosoly-terápia célja a fizikailag és érzelmileg meggyötört gyermek támogatása a gyógyulásért való küzdelemben. A rendszeres terápiás foglalkozások hatékonyan egészítik ki és teszik teljessé a kórházi gyógyítás folyamatát. A Mosoly szakemberek az egészségügyi intézmény dolgozóival együttműködve végzik hiánypótló munkájukat.

A kezelések után

még hosszú idő újra megtalálni a gyermekkor elveszett biztonságát. A tartós betegségen átesett gyerekek emlékei gyakran kapcsolódnak a halálfélelemhez, életveszélyhez. A betegséggel, kezelésekkel kapcsolatos élményeik, félelmeik feldolgozása elengedhetetlenül fontos. A Mosoly Alapítvány gyógyulás utáni csoportos terápiái felkészítik a gyerekeket arra, hogy könnyebben visszataláljanak a saját életükbe.

A Mosoly Alapítvány

már több mint 20 éve hiánypótló mese- és művészetterápiás szolgáltatásokkal segíti azokat a gyerekeket és családjaikat, akiknek súlyos betegség vagy trauma következtében felborult a testi-lelki egyensúlyuk. Ezt az embert próbáló munkát folyamatosan végzik a jól képzett, sok éves tapasztalattal rendelkező Mosoly-szakemberek, akiket szigorú szakmai monitoring és jól kidolgozott adatvédelmi rendszer támogat a minőségi szolgáltatás fenntartásában.

Mosoly-terápia évente
városban
Mosoly résztvevő évente
Mosoly-terapeuta
résztvevő Mosoly-konferenciákon
Mosoly-terápiás szakkönyv
támogatom

A több mint 20 éves múlttal rendelkező Mosoly Alapítvány hiánypótló mese- és művészetterápiás szolgáltatással segíti azokat a gyerekeket és családjaikat, akiknek súlyos betegség vagy trauma következtében felborult a testi-lelki egyensúlyuk. Kórházi terápiás foglalkozásaink és a rehabilitációt segítő hosszú távú csoportjaink Budapesten, Pécsett és Debrecenben elérhetőek. Évente kb. 400-450 terápiás foglalkozást tartunk mintegy 800 gyerek részvételével.

Tevékenységünk nem alternatívája, hanem kiegészítője az orvosi kezeléseknek. Munkánkat az egészségügyi intézmények szakembereivel szoros együttműködésben végezzük, így az orvosi kezelések és a lelki rehabilitáció együtt, egymást erősítve hatnak a tartós gyógyulás érdekében.  Professzionális segítő munkánkat folyamatos szakmai monitoringgal, gondosan kiválasztott, tapasztalt szakembereink állandó képzésével biztosítjuk.

Etikai és működésbeli alapelveinket a Mosoly Kódex  rögziti.