Amikor egy gyermek krónikus vagy súlyos betegségben szenved, neki és a családjának is nagy szüksége van a pszichés támogatásra annak érdekében, hogy a gyermek adaptívan, erőforrásait használva tudjon megküzdeni a betegség okozta krízishelyzetekkel. Ebben a folyamatban lényeges, hogy az állapotának megfelelő támogatást kapja meg, illetve vissza tudjon integrálódni a kortárs közösségbe és a társadalomba.

Fontos, hogy az egészségügyi ellátás kiegészítéseként legyenek olyan tevékenységek, amelyek segítenek a gyerekek és családjaik lelki jóllétének megteremtésében, hogy minél több család érezhesse azt, hogy nem maradt egyedül ebben a nehéz helyzetben.

Éppen ezért a Mosoly Alapítvány hiánypótló pszichés támogatással egészíti ki a súlyosan és krónikusan beteg gyerekek gyógyulási folyamatát. Ingyenesen elérhető művészetterápiás programjainkon a gyerekek kreatív, inspiratív és biztonságos térben tudják feldolgozni a betegségük során megélt tapasztalatokat és érzéseket. Emellett olyan adaptív viselkedésmintákat és megküzdési technikákat sajátíthatnak el, amellyel javulhat az életminőségük és a társas kapcsolataik.