A jubileumi év kapcsán mini podcast sorozatot indítottunk Mosoly pont – ahol a művészet és a terápia találkozik címmel, amely itt a honlapon és az ismert podcast felületeken is meghallgatható.

Podcast sorozatunkban azokat a módszereket mutatjuk be, amelyekkel a Mosoly-terapeuták dolgoznak nap mint nap. Ezek a terápiák segítenek a gyerekeknek feldolgozni a súlyos betegség és a kezelések hosszú ideje alatt felhalmozódó nehéz, feszültséget keltő lelki traumákat. A Mosoly-terápiák a művészetterápiák sok színű módszereiből építkeznek, ezért az alkotás fontos részei a foglalkozásoknak. Mini podcast sorozatunkban az alkotás folyamatát két szempontból is vizsgáljuk: hogyan dolgozik vele a terapeuta és hogyan dolgozik vele a művész. 

A beszélgetésekben egy Mosoly-terapeutával és egy meghívott vendéggel – Bauxit a Belgából, Lőrincz Réka, Simon Kornél, Szinetár Dóra és Till Attila – az adott módszertanban rejlő lehetőségeket tárjuk fel.

A Mosoly Alapítványt ezentúl az ismert podcast felületeken is megtaláljátok, hallgassátok a Mosoly pontot és ismerjétek meg módszereinket, terapeutáinkat!

A képre kattintva tudod meghallgatni a beszélgetést.

Fókuszban a zeneterápia
Téma: zeneterápia
Műsorvezető: Veress Dóra
Vendégek: 

Stáncz Nikolett zeneterapeuta és a Belga együttesből Bauxit, azaz Kékesi Balázs.

Fókuszban a meseterápia
Téma: Meseterápia
Műsorvezető: Veress Dóra
Vendégek: 

Erős Nikoletta klinikai gyermek-szakpszichológus, Metamorphoses meseterapeuta valamint Szinetár Dóra színésznő, énekesnő.

Fókuszban a játékterápia
Téma: Játékterápia
Műsorvezető: Veress Dóra
Vendégek: 

Dr. Szentes Annamária klinikai szakpszichológus, családterapeuta, meseterapeuta, gyermekdráma vezető és Till Attila műsorvezető, rendező, riporter

Fókuszban a képzőművészet-terápia
Téma: Képzőművészet-terápia
Műsorvezető: Veress Dóra
Vendégek: 

Rábainé Domszky Zsófia okleveles pszichológus, képzőművészet-terapeuta és Lőrincz Réka kortárs ékszertervező

Elindult podcast sorozatunk!
Téma: Pszichodráma
Műsorvezető: Veress Dóra
Vendégek: 

Majoros Andrea, klinikai szakpszichológus gyermekdráma vezető
Simon Kornél, színész, rendező

Adományozok