Mosolyblog

Írások a Mosoly Alapítvány mese- és művészetterápiás foglalkozásairól, szakmai munkájáról

Jun

Interjú Komáromi Erzsébet képzőművészet-terapeutával II. rész

Folytatjuk az interjút Komáromi Erzsébet képzőművészet-terapeutával többek között hiánypótló művészetterápiás műhelyéről a Murmo Szakpszichológiai és Művészetterápiás Központról, a képzőművészet-terapeutává válás nehézségeiről, valamint a művészetek inspiráló erejéről.
Jun
2022

Kívülállók művészete – képzőművészet-terápia a mentális betegséggel élők támogatására. Interjú Komáromi Erzsébettel

Komáromi Erzsébet képzőművészet-terapeuta 2006-2011-ig vezetett Mosoly csoportokat az alapítványnál a Heim Pál és a Budai Gyermekkórházban kezelt krónikus beteg gyerekeknek. Később hosszú éveken át vissza-visszakapcsolódott a szakembereink képzésébe, megosztva értékes tapasztalatait a területen.
May

Gyermekjóvátétel – Beszélgetés Kende B. Hannával

A Mosoly Alapítvány történetében a mesék, a történetek, az együtt játszás öröme és élménye, kezdetek óta fontos szerepet töltenek be. A Kende B. Hanna által kidolgozott gyermekpszichodráma módszert számos mosoly terapeuta használja nap-mint-nap a gyerekekkel végzett terápiás munkában.
Mar

Ezt hozta a folyó… – interjú Boldizsár Ildikó meseterapeutával 2. rész

Folytatjuk barangolásunkat a mesék világában Boldizsár Ildikó meseterapeutával, aki őszintén beszél arról, hogyan élte meg a karantén időszakot, mi a titka az élőszóban mondott meséknek, és mit jelent neki, a tudományterületek határán állónak, a Mosoly Alapítvány.
Mar

A mesék rendje szerint élni az életet… – Interjú Boldizsár Ildikóval

A Mosoly Alapítvány sokszor érkezett útelágazáshoz negyed évszázados története alatt, akárcsak a népmesék hősei. Az egyik ilyen fontos elágazásnál a meseterápia útjára léptünk, ahol segítőként Boldizsár Ildikó író, meseterapeuta csatlakozott hozzánk. Az elismert mesekutató Metamorphoses Meseterápiás Módszerével, számos könyvben, előadásban, képzési és önismereti csoportban találkozhattak már a mesék iránt érdeklődő szakemberek és laikusok egyaránt. Ildikót most a Mosollyal és a mesékkel való kapcsolatáról kérdeztük felelevenítve a múlt emlékeit, tudatosítva a jelen élményeit, és bepillantva egy kicsit a jövő kihívásaiba.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Adatkezelési tájékoztatóPrivacy Policy