A Mosoly Alapítvány terápiás foglalkozásai térítésmentesek, a programok költségeit támogatásokból finanszírozzuk. Programjainkra egész évben folyamatosan várjuk a jelentkezéseket.

Amikor egy gyermek megbetegszik, az egész család élete felborul. Akár hosszabb, akár rövidebb időre szorul kórházi kezelésre a gyermek, valamennyi családtag megszenvedi ezt az időszakot. A betegségből fakadó új élethelyzet és az ehhez kötődő élmények a családi rendszer egészére hatással vannak. A gyermek támogatásában kulcsfontosságú szerepe van a szülőnek, ezért – bár a terápiákon elsősorban a gyerekekkel foglalkozunk – lehetőség szerint őket is bevonjuk a folyamatba. A kórházi programokban esetenként a szülőkkel is dolgozunk, hosszú távú csoportjainkban pedig szülői konzultációs alkalmakat biztosítunk.

Támogató terápiás foglalkozásaink hatékonyan egészítik ki a kórházi gyógyítás folyamatát, hosszú távú terápiás programjaink segítenek a kezelések utáni rehabilitációban. Munkánkat az egészségügyi intézmények dolgozóival együttműködésben végezzük, a szakmai szervezési munkát és a terápiákhoz szükséges pénzügyi háttér biztosítását magunkra vállalva. Tevékenységünket üzleti- és magánadományokból, pályázati támogatásokból finanszírozzuk, így terápiáink és más programjaink térítésmentesek valamennyi gyermek, szülő és az intézmények számára.

A terápiás programok szakmai minőségét monitoring rendszerünk és a Mosoly Kódex  szabályozza. Kiemelten fontos, hogy a figyelmen és a támogatáson túl biztonságos környezetet is biztosítsunk a gyerekeknek, ezen törekvéseinket a Mosoly-őrző rendezi egységes irányelvbe. Az ehhez kapcsolódó Szülői visszajelzés Mosoly terápiákról űrlap is elérhető. A terápiás programokra vonatkozó adatvédelmi tájékoztatónk itt található.

Hogyan juthat el a gyermekem Mosoly terápiára?

A kórházi programjainkban a kezelés alatt álló gyerekekkel foglalkozunk. A terápiák résztvevőit az osztályokon dolgozó szakemberek segítségével választjuk ki, hogy leginkább azok a gyermekek részesülhessenek terápiás segítségben, akiknek arra a legnagyobb szükségük van.

A kórházon kívüli hosszú távú csoportos foglalkozásainkra és nyári mesetáborainkra általában a velük foglalkozó kórházi szakemberek ajánlásával jutnak el a gyerekek. Terápiás szakembereink szülői konzultáció alapján döntik el, hogy a gyermeknek megfelelő-e az adott csoport, és milyen területen van szüksége támogatásra. A terápiás folyamat során a terapeuták visszajelzést adnak a gyerekek fejlődéséről a szülőknek.

Lehetőség van arra is, hogy a szülők személyesen keressenek meg bennünket azzal, hogy gyermeküknek terápiás segítségre van szüksége. Hosszú távú csoportjaink jellemzően az év elején és ősszel indulnak, a mesetáborokat nyáron tartjuk, de a jelentkezéseket a programokra egész évben várjuk. Ha már nem lehet csatlakozni a jelenleg futó terápiás csoporthoz, vagy azt szakembereink nem találják megfelelőnek a gyermek számára, várólistára vesszük fel. Ha a későbbiekben indul olyan terápiás program, mely jól illeszkedik a gyermek igényeihez, annak részleteiről tájékoztatjuk a szülőket.

Ha szeretne jelentkezni vagy többet megtudni csoportjainkról, forduljon bizalommal munkatársunkhoz:

Brinner Andrea

brinner.andrea@mosolyalapitvany.hu

+36 30 815 75 77

Terápiás programjainkról az alábbi Mosoly blogon megjelent írásokat ajánljuk a szülők figyelmébe:

„Nehéz a szülőknek a burkot megszüntetniük” – beszélgetés Erős Nikoletta klinikai szakpszichológussal

„Mint amikor a kancsóból öntik a vizet” – beszélgetés Noszkó Nikivel a mese- és művészetterápiáról

Adományozok