Blog

Írások a Mosoly Alapítvány mese- és művészetterápiás foglalkozásairól, szakmai munkájáról

Oct
8
2018

A művészethez közel – Erős Nikoletta

A Mosoly szakemberei a meséken és művészeteken keresztül dolgoznak a súlyosan beteg gyerekekkel, ezért is voltunk kíváncsiak arra, nekik vajon melyik mű, alkotás áll közel a szívükhöz. Erős Nikoletta, klinikai szakpszichológus kedvenc műalkotását és meséjét osztotta meg velünk.


Egy családi emlék miatt fontos kép jutott eszembe. Év elején nyitottuk a B30 Pszichológiai Központot, és ott tettem ki ezt a képet, ez Rippl-Rónai a Rózsát tartó nő című képe. Jobban mondva a másolata, amit kamaszkorunkban a nővérem lefestett. Nagyon szeretem azt a képet, és erről mindig a nővérem jut eszembe, jól esik ránézni munka közben is.

A mese, ami nekem fontos volt mostanában a következő. Egy óvodás csoporttal dolgoztam meseterápiával nemrég, és velük használtuk fel a Böhöm höbün című burját mesét. Ez a mese a félelmekről szól, és annyira megérintette az óvodásokat, hogy az immaginációs részbe is teljesen bele tudtak merülni, és utána nagyon szépen megjelenítették az érzéseiket, gondolataikat alkotásban is.

Forrás: Rippl-Rónai József: Rózsát tartó nő
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Rippl_Woman_with_a_Rose.jpg

Adományozok