RELAXÁCIÓS TECHNIKÁK

A gyermek elsődleges kifejezési módja, természetes nyelve a cselekvés, a játék, a mese és a kreatív alkotás, melyek a feszültséget keltő lelki tartalmakat könnyebben megközelíthetővé és feldolgozhatóvá teszik számára. A Mosoly terápiák során a gyermek a betegség passzív elszenvedőjéből aktív, cselekvő szereplővé lép elő, kreatív energiái felszabadulnak, én-ereje nő, szorongása oldódik. Terápiás szakembereink a foglalkozásokon játékkal, művészetekkel, mesével, drámával dolgoznak komplex, integrált módon. Az egyes módszereket az adott célcsoport igényeinek figyelembevételével alkalmazzák, ötvözik egymással.

A relaxáció a leggyakrabban alkalmazott testtudati módszer a Mosoly terápiákon, melynek sokféle különböző fajtája ismert az egyes terápiás megközelítésekben. Közös ezekben az eljárásokban, hogy a testi-lelki élmények tudatosításán, a testi lazításon, az izomtónus és a szervezeti működések áthangolásán keresztül érik el a testi-lelki egyensúly visszaállítását. Ezekkel a technikákkal hatékonyan csökkenthető a stressz a gyerekeknél, és figyelmük finoman terelhető saját magukra, valamint mélyíthető a tudatos jelenlét az életükben. Ennek számos jótékony hatása van mind a testi mind a lelki problémákkal való megküzdésben. A beteg gyerekeknél a testtudatra irányuló fókusz segítheti továbbá a testi-lelki nehézségek elfogadását, és a testkép-énkép formálódását.

A terápiás foglalkozásokon a bemelegítés, ráhangolódás részeként és a csoport zárásaként is szokták használni szakembereink ezt a technikát, attól függően, hogy a gyerekek testi-lelki állapota mit kíván az adott alkalommal.

Adományozok