A Mosoly Alapítvány minden évben indít terápiás csoportokat olyan gyermekek számára, akik onkológiai betegségből gyógyulnak, de már folyamatos kórházi tartózkodást nem igényelnek, illetve azoknak, akik krónikus betegséggel élnek vagy pszichoszomatikus zavarral küzdenek.

Egy-egy csoportba 6-8 azonos betegséggel, hasonló problémával küzdő, közel egykorú gyermek jár. A programokat a különböző célcsoportok igényeihez szabottan szervezzük, a rövidebbek 10, az egész tanévet felölelő csoportok 22-25 terápiás alkalmat foglalnak magukba.  A gyerekek a csoportba heti rendszerességgel járnak, két szakképzett terapeuta foglalkozik velük a 90 perces foglalkozásokon. A jelentkező gyermekek szüleivel konzultációt tartanak szakembereink, hogy eldönthessék, megfelelő-e a gyermeknek az adott csoport, illetve milyen területeken van szükség terápiás támogatásra.   A csoport megkezdése előtt a szülőkkel minden esetben együttműködési megállapodást kötünk.

A foglalkozásokon a gyerekek nyelvén, gyermekpszichodrámával, mesével, művészetterápiás módszerekkel szimbolikusan feldolgozzuk a jelenhez, vagy múltbéli eseményekhez kapcsolódó érzéseket, félelmeket. Ez a megközelítés lehetőséget biztosít arra, hogy a gyerekek én-ereje növekedjen, a bennük dolgozó feszültség csökkenjen, és a csoport biztonságos mikrokörnyezetében újra elkezdjenek kapcsolódni a kortársaikhoz. Az így megszerzett, továbbfejlesztett készségeik az életük több területén segítséget nyújthatnak.

A csoportok az első 3 alkalommal nyitottak (ilyenkor még csatlakozhatnak új tagok), utána egy zárt közösségben ugyanazokkal a gyermekekkel dolgozunk tovább. A terápiás folyamat során további szülői konzultációkat szervezünk, hogy visszajelzést adjunk a gyermekek fejlődéséről.

Csoportjainkra egész évben lehet jelentkezni. Az épp soron következő csoport indulásáról és a részletekről minden esetben tájékoztatjuk az érdeklődőket.

A Mosoly Alapítvány terápiás foglalkozásai térítésmentesek, a programok költségeit támogatásokból finanszírozzuk.

Aktuális csoportok

Pszichodráma csoport pszichoszomatikus problémákkal küzdő gyerekek részére

Programidőszak2019. október – 2020. május (25 terápiás alkalom + szülői konzultációk)
HelyszínBudai Gyerekkórház, 1023 Budapest, Bolyai u. 5-9.
Résztvevők10-12 éves gyermekek (6 fő)
TerapeutákMajoros Andrea, klinikai szakpszichológus, gyermekdráma vezető; Noszkó Nikoletta, pszichológus, gyermekpszichodráma asszisztens
SzupervizorJanda Zsuzsa, pszichopedagógus, kiképző gyermekdráma vezető

Adatkezelési tájékoztatóPrivacy Policy