A Mosoly Alapítvány minden évben indít terápiás csoportokat olyan gyermekek számára, akik onkológiai betegségből gyógyulnak, de már folyamatos kórházi tartózkodást nem igényelnek, illetve azoknak, akik krónikus betegséggel élnek vagy pszichoszomatikus zavarral küzdenek.

Egy-egy csoportba 6-8 azonos betegséggel, hasonló problémával küzdő, közel egykorú gyermek jár. A programokat a különböző célcsoportok igényeihez szabottan szervezzük, a rövidebbek 10, az egész tanévet felölelő csoportok 22-25 terápiás alkalmat foglalnak magukba.  A gyerekek a csoportba heti rendszerességgel járnak, két szakképzett terapeuta foglalkozik velük a 90 perces foglalkozásokon. A jelentkező gyermekek szüleivel konzultációt tartanak szakembereink, hogy eldönthessék, megfelelő-e a gyermeknek az adott csoport, illetve milyen területeken van szükség terápiás támogatásra.   A csoport megkezdése előtt a szülőkkel minden esetben együttműködési megállapodást kötünk.

A foglalkozásokon a gyerekek nyelvén, gyermekpszichodrámával, mesével, művészetterápiás módszerekkel szimbolikusan feldolgozzuk a jelenhez, vagy múltbéli eseményekhez kapcsolódó érzéseket, félelmeket. Ez a megközelítés lehetőséget biztosít arra, hogy a gyerekek én-ereje növekedjen, a bennük dolgozó feszültség csökkenjen, és a csoport biztonságos mikrokörnyezetében újra elkezdjenek kapcsolódni a kortársaikhoz. Az így megszerzett, továbbfejlesztett készségeik az életük több területén segítséget nyújthatnak.

A csoportok az első 3 alkalommal nyitottak (ilyenkor még csatlakozhatnak új tagok), utána egy zárt közösségben ugyanazokkal a gyermekekkel dolgozunk tovább. A terápiás folyamat során további szülői konzultációkat szervezünk, hogy visszajelzést adjunk a gyermekek fejlődéséről.

A csoportok a járványhelyzetnek megfelelő covid protokoll alapján működnek. Ha szigorítások miatt, vagy más okokból szakembereink úgy ítélik, hogy a csoport megtartása nem biztonságos, szünetet iktatunk be, vagy online térben folytatjuk a munkát. Mivel nem minden módszer vihető át online térbe, így az egyes csoportok folytatásának módjáról az azt vezető terapeuták a szülők szempontjait is figyelembe véve döntenek.

Csoportjainkra egész évben lehet jelentkezni. Az épp soron következő csoport indulásáról és a részletekről minden esetben tájékoztatjuk az érdeklődőket.

A Mosoly Alapítvány terápiás foglalkozásai térítésmentesek, a programok költségeit támogatásokból finanszírozzuk.

Aktuális csoportok

BUDAPEST

Pszichodráma csoport pszichoszomatikus problémákkal küzdő gyerekek részére 1.

Programidőszak2022. október – 2023. május
HelyszínBudai Gyerekkórház, 1023 Budapest, Bolyai u. 5-9.
Foglalkozásokheti 1 alkalom (90 perc)
Résztvevők8-10 éves gyermekek
TerapeutákMajoros Andrea, klinikai szakpszichológus, gyermekdráma vezető; Kecskeméti Éva, klinikai szakpszichológus
SzupervizorJanda Zsuzsa, pszichopedagógus, kiképző gyermekdráma vezető

Pszichodráma csoport pszichoszomatikus problémákkal küzdő gyerekek részére 2.

Programidőszak2022. október – 2023. május
HelyszínPannKa Közösségi Tér, 1136 Budapest, Pannónia u. 18.
Foglalkozásokheti 1 alkalom (90 perc)
Résztvevők8-11 éves gyermekek
TerapeutákErős Nikoletta, klinikai szakpszichológus, gyermekdráma vezető; Kiss Debóra, klinikai szakpszichológus, gyermekdráma asszisztens
SzupervizorJanda Zsuzsa, pszichopedagógus, kiképző gyermekdráma vezető

PÉCS

Pszichodráma csoport fejfájással, krónikus és pszichoszomatikus betegséggel, szorongással érintett gyermekeknek

Programidőszak     2022. október – 2023. május
HelyszínCivil Közösségek Háza (Pécs, Szent István tér 17.)
Foglalkozásokheti 1 alkalom (90 perc)
Résztvevők9-12 éves gyermekek
TerapeutákBoda Gyöngyi, klinikai szakpszichológus és Puskás Ildikó, klinikai szakpszichológus                                        
Szupervizor
Adományozok

  Adatkezelési tájékoztatóPrivacy Policy

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás