Ötnapos meseterápiás táborainkat súlyos betegségből gyógyult vagy pszichoszomatikus tünetekkel küzdő gyerekeknek szervezzük a nyári szünetben. A foglalkozásokat vezető két szakember a tábor előtt konzultációs találkozón vesz részt a jelentkező gyerekek szüleivel. A beszélgetés során felmérik, hogy milyen típusú nehézségekkel küzd a gyermek, és milyen területen lenne szükség a terápiás támogatásra. Ahogy a terápiás csoportok esetében, ebben a programban is írásos megállapodást kötünk a szülőkkel.

A tábor ideje alatt a szakemberek minden napra választanak egy-egy mesét a csoportnak, s e köré szervezik a különböző játékokat, művészetterápiás és pszichodráma módszereket. A mesét úgy választják ki, hogy az kínáljon olyan tartalmi elemeket, amelyek segítik a csoport fejlődését a hét során, illetve rímelnek a gyerekek aktuális érzelmeire, nehézségeire.

A táborok programja hétfő reggeltől péntek délutánig tart, jellemzően 9.00-től 15.00 óráig.

A mesetábor után a szakemberek ajánlásával a gyermekeknek lehetőségük van részt venni hosszú távú csoportjaink valamelyikében.

A mesetáborokra egész évben várjuk a jelentkezéseket.

A Mosoly Alapítvány terápiás foglalkozásai térítésmentesek, a programok költségeit támogatásokból finanszírozzuk.