Közel 9,5 millió forintot gyűjtöttünk össze a 12. Mosoly Váltóval

2019-05-31

A Mosoly Váltó alapítványunk egyik legnagyobb adománygyűjtő programja és az egyetlen olyan élményprogram, ahol a már gyógyult mosolyos gyerekek és támogatóink találkozhatnak egy futóverseny, az NN Ultrabalaton keretében. Idén, ha nem is döntöttünk rekordot, de adománygyűjtésünkkel közel kerültünk a 10 millió forintos álomhatárhoz

A Mosoly Váltóban 4-6 kilométeres szakaszokban futjuk körbe a Balatont a gyerekekkel és támogatóinkkal, illetve vannak olyan, jellemzően céges vagy barátokból álló, Mosoly színekben futó csapatok is, akik saját váltójukban, a versenybe benevezettként teljesítik a 220 kilométert, az esemény előtt pedig adománygyűjtő programokat szerveznek a Mosoly megsegítésére.

Az adománygyűjtés

Fontos számunkra, hogy mindenki jól érezze magát ezen az eseményen és közben az adománygyűjtés is sikeres legyen. Idén 9.441.404 forinton állt meg a számláló, vagyis ennyi pénzt sikerült összegyűjtenie annak az 50 szakasztámogatónak és 7 adománygyűjtő csapatnak, akik több, mint 200 fővel vettek részt a Balaton körüli futásban mosolyos színekben.

A 21 gyerek

A Mosoly Váltóban Debrecenből és Budapestről érkező gyerekek vettek részt, idén sok új kisgyerek csatlakozott hozzánk, akik mindannyian Mosoly-terápiák résztvevői voltak. Elengedhetetlen volt, hogy az NN Ultrabalaton előtti hónapokban alaposan felkészítsük őket a futásra, ezért a budapesti csapatnak szombatonként a Margit-szigeten  Mosoly Futóklubot tartottunk, két önkéntesünkkel, Csekő Diával és Horváth Eszterrel.

A verseny kezdetére mindannyian sokkal jobb állóképességgel rendelkeztek és sokkal többet tudtak futni, mint addig bármikor, sőt, voltak olyanok is, akik azelőtt egyáltalán nem kedvelték ezt a sportot, és a felkészítő edzések ideje alatt váltak lelkes futóvá. A május 10-i indulásra a budapestiek igazi erős csapattá váltak, ahol új batátokra leltek a gyerekek.

Mira, Timi és Kriszti a budapesti csapatból

A debreceni csapatunkat ahogy évek óta, úgy idén is a Dr. Kettesy Aladár Általános Iskola Intézményegység két pedagógusa, Bályi Irma és Pirik János készítette fel a versenyre. A gyerekek többsége látássérült, így a futás számukra komoly erőfeszítést jelent, ezért százszorosan büszkék vagyunk a teljesítményükre. Mindig nagy öröm a velük való találkozás, alig várjuk, hogy újra együtt tölthessünk néhány napot ezzel a lelkes csapattal.

Adorján Kata és a debreceni csapat

Önkéntesek

A Mosoly Alapítvány évközbeni programjaira nem áll módunkban önkénteseket fogadni, hiszen a mi terápiás foglalkozásainkon a beteg gyerekekkel csak szakemberek foglalkozhatnak.

Ezért is különleges program a Mosoly Váltó, ahol évről-évre 10-15, komoly felelősséget vállaló önkéntesünk segít nekünk a gyerekek körül. „Mosoly Anyák” és „Mosoly Apák” felügyelnek a gyerekekre az esemény 3 napján, továbbá önkéntes alapon vállalnak munkát nálunk az egészségügyi kísérők, biciklis kísérők, valamint a fotós is. Nem győzünk elég hálásnak lenni a ránk fordított idejükért. Kedves Sinka Ilona, Bályi Irma, Csekő Dia, Horváth Eszter, Dr. Waczel Erika, Rozovics Éva, Miskolczi Orsolya, Nepusz Anita, Okrona László, Sinka László, köszönjük szépen!

 

Támogatók

A 2019-es Mosoly Váltó összes támogatóját nem tudjuk név szerint megnevezni, de mindannyiójuknak nagy köszönettel tartozunk, mert nem csak a pénzüket adták a terápiás munkánk megsegítésére, de az idejüket is ránk szánták azzal, hogy részt vettek a hosszabb-rövidebb szakaszok teljesítésében.

Adománygyűjtő csapataink pedig igazi kreativitással vetették bele magukat a gyűjtésbe, az irodai bográcsgulyás-ebéd készítésétől a gyerekeik iskolájába szervezett sütivásárig különféle izgalmas programokon szedték össze a támogatást.

Az összegyűlt adomány a súlyosan beteg gyerekek gyógyulását segíti majd a Mosoly terápiákon keresztül.

Végül szeretnénk megköszönni az NN Ultrabalaton csapatának, hogy 12. alkalommal támogatják a Mosoly Alapítványt, hogy megrendezhesse adománygyűjtő programját a futóversenyen!

A rajtkapuban

Adományozok