„ne csak tudjam, hanem kicsit érezzem is” – 1% a Mosolynak

2024-03-20

Mi, a Mosoly Alapítvány munkatársai azért dolgozunk, hogy a súlyos krízisben, komoly betegséggel küzdő gyermekek színvonalas terápiás ellátáshoz jussanak, fizikai gyógyulásuk mellett lelki támogatásukra is megfelelő hangsúly kerüljön. Képzett terapeutáink elsősorban mesékkel, zenével, képzőművészettel, gyermekpszichodrámával dolgoznak a gyerekek korának és állapotának megfelelően.

A terápiás munka folyamata a gyermekek biztonságának védelme miatt kívülállóknak nem megmutatható. Még mi, a Mosoly-iroda dolgozói is kívülállónak számítunk, miközben a terápiákhoz szükséges pénzügyi háttér előteremtésén, a programok és a szervezet működtetésén dolgozunk. Annak érdekében, hogy mélyebben megértsük az alapítvány legfontosabb tevékenységét, a beteg gyermekek pszichés támogatását, és ezt hitelesen tudjuk képviselni a támogatók és más célcsoportok felé, tavaly érzékenyítő workshopokon vettünk részt.

Az egyik foglalkozáson a pszichodráma módszerén keresztül tapasztalhattunk meg olyan szituációkat, amelyek a Mosoly-terápiákon résztvevő gyerekeknek a mindennapjait határozzák meg. Megdöbbentő élményekkel lettünk gazdagabbak a foglalkozáson. Ahogy a csapat egyik adományszervező tagja mesélte: „Nyilván, amikor elesettekről, betegekről van szó, sok nehézséggel az ember tisztában van gondolati síkon. Ehhez képest egészen más dolog tapasztalati élménnyel közelíteni ahhoz, hogy milyen egy fogyatékossággal, betegség által okozott elesettséggel létezni. Ez a workshop sokat segített nekem abban, hogy ne csak tudjam, hanem kicsit érezzem is, milyen helyzetben vannak azok a gyerekek, akiken a Mosoly terápiák is segítenek.”

A Mosoly Alapítvány elsődleges célja a beteg gyerek terápiás támogatása. Ezen túl igyekszünk a terápiás folyamatokról minél több tudást átadni és megmutatni hiánypótló munkánk szépségét.

Idén május 21-ig lehet a jövedelem adó 1%-áról rendelkezni. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat, segíts, hogy a hosszan tartó betegségben szenvedő gyerekek továbbra is ingyenesen megkaphassák a Mosoly-terápiákat, így képesek legyenek a fizikai megpróbáltatásokkal lélekben erősen felvenni a harcot és túljutva a nehézségeken megélhessék a gyermekkor önfeledt pillanatait.

Amennyiben érdekel, milyen megrendítő tapasztalatokkal gazdagodtunk a tavalyi érzékenyítő workshopon és szeretnél rácsodálkozni, mennyi mindenre nem is gondolunk pusztán azért, mert – szerencsére – nem vagyunk benne, nem éljük át, akkor kövess minket a Facebookon vagy a LinkedIn-en, ahol az megosztjuk ezeket az élményeinket.

Adományozok