Borravalóból adomány

2019-08-28

Az idei, 8. Paloznaki Jazzpikniken a borravalóból befolyt összeggel a Mosoly Alapítvány hiánypótló munkáját támogathatták a fesztivál résztvevői. Így végül több mint 500 ezer forintos támogatást adakoztak a fesztiválozók a borravalóból.

A Paloznaki Jazzpiknik alapítója és igazgatója, Valde Orsolya tavaly már Mosoly Angyalként is támogatta a Mosoly Alapítvány munkáját. Személyesen is fontosnak tartja, hogy segítsen a kezelés alatt álló, súlyosan beteg gyermekeknek, akiknek a Mosoly Alapítvány terapeutái nyújtanak támogatást, hogy könnyebb tudják elviselni a kórházi létet és a sokszor fájdalmas kezelést.

A Mosoly Alapítvány szakemberei ugyanis a súlyosan beteg gyerekeknek segítenek a mese- és a művészetterápia módszereivel, mivel a gyerekek természetes nyelve a játék, a mese, az alkotás és ezek által megközelíthetővé és feldolgozhatóvá válnak a betegség és a kezelések hosszú ideje alatt felhalmozódó nehéz, feszültséget keltő lelki tartalmak.

A terápiák során a gyerekek a betegség passzív elszenvedőiből aktív, cselekvő szereplővé lépnek elő, kreatív energiáik felszabadulnak, én-erejük nő, szorongásuk oldódik. Így a sokszor fájdalmas kezeléseket is könnyebben, együttműködve fogadják el és aktív résztvevői lesznek a hosszadalmas gyógyulásnak.
Köszönjük, hogy idén a hangulatos és vidám, táncra pezsdítő koncertezések mellett az életük legnehezebb időszakát megélő gyerekekre is gondoltak a fesztivál résztvevői, valamint köszönjük a Paloznaki Jazzpiknik szervezőinek, hogy a Mosoly Alapítvány hiánypótló munkáját támogatták ezzel a lehetőséggel.

Adományozok