Alapítóinkkal zártuk a jubileumi évet

2023-06-28

A 2022. februárjától 2023. februárjáig tartó időszak különleges volt az Alapítvány számára, hiszen a 25 éves fennállását ünnepeltük a Mosoly Alapítványnak. Ez a jubileumi évforduló üzleti vállalkozásoknál is tekintélyes kort fémjelez, de egy civil szervezet esetében talán még többről van szó. 

Hivatalos definíció szerint a civil szervezetek önkéntes alapon a közjó javára működnek. A Mosoly Alapítvány ennek szellemében 25 évvel ezelőtt a gyermekek megsegítését tűzte a zászlajára. A jubileumi évforduló igazolja, hogy olyan célért és olyan módszertanokkal dolgozunk, amelynek mind a mai napig megvan a létjogosultsága. Az évfordulóhoz kapcsolódó kampányév keretében igyekeztünk kicsit személyesebben megmutatni a Mosolyt. Egy fotósorozattal bemutattuk azokat a szereplőket, akik ennek a szerteágazó Mosoly-közösségnek a tagjai, legyenek alapítók, terapeuták, szakemberek, támogatók és támogatottak. Mélyreható podcast beszélgetésekkel nyújtottunk bepillantást a terápiás munkánkba szélesebb körben is, valamint a nagyközönség számára eddig rejtett történetekkel tettük láthatóvá az Alapítvány működésének lényegét, különlegességét és fejlődését. A visszaemlékezés és az ünneplés a mellett a jubileumi év köszönetnyilvánítás volt. 

A visszaemlékezés és köszönetnyilvánítás jegyében az évforduló záróakkordja egy nyár eleji összejövetel volt, ahol az alapítókkal, a kezdetek segítőivel és korábbi önkéntesekkel ünnepeltük az elmúlt 25 évet. A Mosoly alapítói Bajnai Gordon, Jaksity György, Küllői Péter és Winkler Gyula mellett közel 20 korábbi kolléga és támogató gyűlt össze a baráti találkozóra. Ők azok, akik életre hívták az immár 25 éves Mosoly Alapítványt és aktívan részt vettek a stabil alapok kialakításában, hogy a szervezet fenntarthatóan és kiszámíthatóan nyújthasson terápiás szolgáltatást a beteg gyerekeknek. 

Így a Mosoly minden eddigi tapasztalatával és tudásával felvértezve, nagy lendülettel vág neki a következő 25 évnek és rendületlenül támogatja a súlyos betegséggel küzdő gyerekeket és családjaikat életük legnehezebb időszakában. 

Adományozok