Pécsett és Budapesten is egyre több a Mosolyos gyerek

2021-11-17

Izgalmasan és új kihívásokkal indítottuk az idei őszt. Már megszokott, hogy kórházon kívüli hosszútávú terápiás csoportjainkat ősszel indítjuk el Budapesten, újdonság azonban, hogy ezúttal két pszichodráma csoportot is indítottunk megszokott helyszínünkön, a budai gyermekkórházban.

Az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy a szülők felől is egyre több és hangsúlyosabb igény érkezik erre a szolgáltatásunkra, ráadásul nem csak Budapesten. E mellett úgy vettük észre, hogy az életünket meghatározó járványhelyzet az egészségügyi dolgozókban is kialakította vagy inkább megerősítette az igényt a pszichés támogatásra.

Ezekre az igényekre válaszolva idén ősszel Pécsett is indítottunk kórházon kívüli hosszútávú terápiás csoportot, ráadásul egyből két korosztály számára. A pécsi csoportokat Dr. Kanizsai Melinda orvos, zeneterapeuta, Boda Gyöngyi klinikai szakpszichológus és Standovár Ágnes, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, míg a budapesti csoportokat Majoros Andrea klinikai szakpszichológus, gyermekdráma vezető, Noszkó Nikoletta pszichológus, gyermekpszichodráma asszisztens és Kecskeméti Éva klinikai szakpszichológus vezetik.

Szerencsére jelenleg hosszútávú csoportjaink el tudtak indulni offline módban, ennek minél hosszabb távú megtartása érdekében saját „covid-protokollt” vezettünk be, amely figyelembe veszi nem csak a kötelező egészségügyi előírásokat, hanem a foglalkozáson résztvevő gyerekek érzékenyebb egészségügyi állapotát is. Az elmúlt évek tapasztalataira reagálva előre megtervezett protokollt alakítottunk ki arra a helyzetre is, hogy amennyiben úgy alakul a járványügyi helyzet vagy a gyerekek egészségügyi biztonsága úgy kívánja meg, és a módszertan is lehetővé teszi, akkor azonnal át tudjunk állni az online módra.

Adományozok