Hosszú távú terápiás csoport Pécsen szorongó gyermekeknek

2022-07-18

Hosszú távú terápiás csoport indul Pécsen fejfájással, krónikus és pszichoszomatikus betegséggel, szorongással érintett gyermekeknek a Mosoly Alapítvány szervezésében.

2022. őszén ingyenes, heti 1 alkalmas művészetterápiás és pszichodramatikus módszerekre épülő csoportot indítunk fejfájással, krónikus és pszichoszomatikus betegséggel, szorongással érintett gyerekek számára. A Mosoly Alapítvány hosszú távú mese- és művészetterápiás csoportjainak a célja, hogy a gyerekek be tudjanak illeszkedni a kortárs közösségükbe, csökkenjen bennük az elszigeteltség érzése, elősegítsük a betegséggel kapcsolatos nehéz élmények feldolgozását, oldjuk szorongásukat.

 

Korosztály: 9-12 év

Jelentkezés és további információ:

Boda Gyöngyi, bodagy01@gmail.com vagy 30/571-5837

A 25 éves szakmai múlttal rendelkező Mosoly Alapítvány a gyerekek természetes nyelvén, játékkal, mesével, alkotással teszi megközelíthetővé és feldolgozhatóvá a betegség és más nehéz élethelyzetek miatt felhalmozódó, feszültséget keltő lelki traumákat. Foglalkozásainkon képzett, és ezen a területen tapasztalt szakemberekkel – pszichológusokkal, művészetterapeutákkal – dolgozunk. Módszereinket a gyermekek igényeihez igazítva alkalmazzuk, elsősorban a pszichodráma és a művészetterápia eszköztárából. A csoportban ugyanaz a 6-8 gyermek vesz részt a program teljes ideje alatt.

Foglalkozások időpontja: hétfőnként 15.00 – 16.30, az iskolaszünetekhez igazodva

A terápiás program előtt a jelentkezők szüleivel konzultációt tartanak terapeutáink, a kezdés pontos időpontjáról tőlük kapnak majd tájékoztatást.

Jelentkezési határidő: 2022. november 18.

Helyszín: Civil Közösségek Háza (Pécs, Szent István tér 17.)

Foglalkozásvezető terapeuták: Boda Gyöngyi, klinikai szakpszichológus és Puskás Ildikó, klinikai szakpszichológus

Adományozok