„Hétszerte szebben, mint annak előtte” – hétköznapi hősök gyűjtöttek a Mosolynak

2020-12-17

Mint arról korábban már hírt adtunk, a hazai e-kereskedelem vezető szereplője az eMAG idén év elején adománygyűjtő kampányt indított a Mosoly Alapítvány javára.

A kialakult járványügyi helyzetben kiszámítható segítséget jelentett számunkra az eMAG kezdeményezése, melynek keretében a webáruház vásárlói szabadon választott összegekkel járultak hozzá a gyűjtéshez. A kampány nagymértékben támogatta meg az Alapítványt a Covid okozta bizonytalan időszakban és segített, hogy az állandóan változó egészségügyi helyzethez rugalmasan alkalmazkodva, de mégis kiszámíthatóan tudjuk végezni terápiás tevékenységünket.

Több százezer háztartás egy kereskedelmi platformon a Mosoly-terápiákért

Idén februárban döntött úgy az eMAG, hogy nemcsak vásárlásra ad lehetőséget a weboldalán, hanem egy társadalmi kezdeményezés keretében lehetővé teszi a vásárlói számára, hogy adományaikkal segítsék a kiválasztott alapítvány munkáját. A vásárlói támogatásokból eddig közel 30 millió forint gyűlt össze.

„Hatalmas felelősség, hogy több százezer háztartásba juthatunk el a platformunkon keresztül. Ezzel a felelősséggel szerettünk volna élni, amikor megkértük a vásárlóinkat, hogy akár pár száz forinttal, de járuljanak hozzá a Mosoly Alapítvány tevékenységéhez, amikor a kosárba beleteszik a termékeket” – fogalmazta meg a kezdeményezés lényegét Várkonyi Balázs, az eMAG ügyvezetője.

Az elmúlt 24 évben már közel 15 ezer családnak nyújtottunk pszichés támogatást életük egyik legnehezebb időszakában. A járványhelyzet mindannyiunk életét próba elé állította, ám a vásárlók hónapokon át tartó, sok, kisebb adományból összegyűlt teljes támogatási összege nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a krónikus, hosszan tartó betegségben szenvedő, kórházban fekvő gyerekek ebben az emberpróbáló időszakban is számíthatnak a munkánkra.

Egy mesével gyógyítani, ajándékozni, köszönetet mondani is lehet

Köztudott, hogy szakmai munkánkban a képzőművészet-, a zeneterápia, a gyermekdráma mellett a meseterápia is kiemelten fontos szerepet játszik. A terápiák során a beteg gyerekek – a mesehős útját járva – saját kezükbe veszik a sorsuk irányítását: döntenek, cselekednek és a legfélelmetesebb ellenféllel is felveszik a küzdelmet.

„Bízunk benne, hogy az, az erő, amit önmagukban felfedeznek a gyerekek a meseterápiás foglalkozásainkon, az nemcsak a kezelés rögös útján, hanem hosszútávon is elkíséri őket. És hisszük, az út végére megerősödve, és a mesehősökhöz hasonlóan „hétszerte szebben, mint annak előtte” térnek majd vissza a hétköznapokba.” – foglalta össze a terápiák célját Adorján Katalin, az Alapítvány vezetője.

A koronavírus sok alapítvány és civil szervezet életben maradását veszélyeztette. Várkonyi Balázs kiemelte: „Ebben az időszakban különösen fontos, hogy zavartalanul végezhesse szakmai munkáját az Alapítvány. Ennek megvalósulását segítették az adományok, ezt szeretnénk most, a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódva mesékkel megköszönni az eMAG vásárlóinak.” A tíz megindító, csodálatos meséből álló hangoskönyvben található magyar, német és tunguz népmese is. A történetekhez Szinetár Dóra és Lengyel Tamás kölcsönözték a hangjukat. Az eMAG oldalán valamint a Spotify-on is elérhető hangoskönyv karácsonyi és köszönő ajándék is egyben, az eddigi és az ezután érkező adományokért.

Hallgassatok mesét!

Adományozok