Az angyalok köztünk élnek Segítségnyújtás – nem csak decemberben | Sajtóközlemény

2022-12-9

December van, itt az év vége, előttünk az ünnepek. Ilyenkor valahogy mindannyian érzékenyebbek leszünk, nyitottabbak arra, hogy odafigyeljünk másokra, odaforduljunk, segítő kezet nyújtsunk azoknak, akiknek nem könnyű örömtelivé tenni ezt az időszakot. Civil szervezetek, önszerveződő kezdeményezések próbálnak meg segíteni abban, hogy azok, akik megtehetik, minél egyszerűbben, kézzelfoghatóbban tudjanak segíteni, meghitt pillanatokat, szebb ünnepet varázsolni oda, ahová nehezebben érkeznének meg az angyalok.

„Egy ideális világban persze nem csak ilyenkor jótékonykodunk” – mondja Farkasházi Réka, színésznő, aki a tavalyi évhez hasonlóan, idén is segít hírét vinni egy nagyszerű kezdeményezésnek, amellyel az eMAG vásárlói egész évben támogathatják a Mosoly Alapítvány munkáját. – „Háromgyermekes édesanyaként, és a gyermekeknek, családoknak zenélő előadóművészként természetesen szívügyemnek tekintek mindent, ami gyerekekkel kapcsolatos. Remek dolognak tartom, hogy egy egyszerű online vásárlás során is támogathatunk egy nemes ügyet, ráadásul egy olyan szervezetet, amely immár 25 éve teszi csodálatosan a dolgát.”

A Mosoly Alapítvány hosszan tartó betegségben szenvedő gyerekek gyógyulását segíti ingyenes mese- és művészetterápiáival. A Mosoly-terápiák célja, hogy a gyerekek képesek legyenek feldolgozni a betegségük okozta traumát, készek legyenek a kórházi kezelések befogadására, lélekben megerősödve, feszültségmentesen vágjanak neki a testi gyógyulás folyamatának. Az egyszeri és rendszeres adományok teszik lehetővé, hogy a mese-, és művészetterápiás kezeléseket az Alapítvány stabil körülmények között, ingyenesen tudja biztosítani a rászoruló gyerekeknek.

„Elengedhetetlennek tartom, hogy a nagy cégek társadalmilag fontos ügyek mellé álljanak, a Mosoly Alapítvány tevékenysége pedig régóta szívügyem” – mondja Várkonyi Balázs, az eMAG igazgatótanácsának elnöke. „2020 januárjában teremtettük meg az eMAG vásárlói számára azt a lehetőséget, hogy egy egyszerű online vásárlással lehetőségeikhez képest támogassák az alapítványt. Ennél egyszerűbb módja nincs is a segítségnek, hiszen vásárlóink a kosárérték felfelé kerekítésével vagy egy előre meghatározott összegű támogatói jegy kosárba helyezésével járulhatnak hozzá az alapítvány működéséhez. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a legkisebb összeg is segítség: egy vásárlónk átlagosan 500-700 forintos összeget ad, az idei évben pedig több mint 23 ezer vásárlónk adományozott az eMAG oldalán keresztül.”

A Mosoly Alapítvány számára ez a segítség komoly stabilitást jelent a működésben, amely lehetővé teszi a folyamatos bővülést és fejlesztést is.

„Együttműködésünk éppen a pandémia kezdetéhez köthető, így különösen nagy dolog, hogy a szakmai munkánk e kooperáció által ilyen jelentős támogatást tudott kapni” – mondja Adorján Katalin, a Mosoly Alapítvány vezetője. „Bár a járványt magunk mögött tudjuk, az újabb érkező kihívások és nehézségek mellett szerencsére most is egy biztos pont az eMAG-vásárlók segítsége, mely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az évente közel 800 mese-, és művészetterápiás kezelést az Alapítvány stabil körülmények között, ingyenesen tudja biztosítani a rászoruló gyerekeknek. Nem utolsósorban pedig arra is lehetőséget ad, hogy tevékenységünket a korábbinál szélesebb körben ismertethessük meg az emberekkel.”

Év végén a Mosoly Alapítvány immár hagyományosan szeretné megköszönni a támogatók önzetlen segítségét. A tavalyi évhez hasonlóan ismét Farkasházi Rékát kérték fel, hogy ünnepi produkcióval ajándékozza meg a webáruház látogatóit.

„Örömmel hoztam el egy igazán szép mesét a nemrég megjelent Társasjáték című mesekönyvemből, ezt még sehol nem olvastam fel korábban” – meséli Farkasházi Réka. – „A béke körbeér – ez a címe a mesének, mely a szeretetről és a karácsonyról közhelyek nélkül, a szív hangjait megszólaltatva mesél. A karácsonyi koncertjeinken pedig – és ez idén sem lesz másképpen – az egyik legmeghatóbb pillanat, amikor az Angyalok című dalt énekelem. Mivel itt tényleg nagyon sok földreszállt angyalról van szó, akár az alapítvány munkatársaira, akár az eMAG vásárlóira gondolok, akik támogatják a Mosoly munkáját, azt hiszem, keresve sem találhattunk volna jobban ideillő gondolatokat.”

A megható mesét és a gyönyörű karácsonyi dalt Réka előadásában a Mosoly Alapítvány és az eMAG Magyarország köszönetként és ünnepi üdvözletként nyújtja át a vásárlóknak.

Adományozok