Tomán Szabina a Mosollyal fut az NN Ultrabalatonon

2019-04-11

Tomán Szabina régi, elkötelezett támogatója a Mosoly Alapítványnak. Idén úgy döntött, csapatával csatlakozik a Mosoly Váltóhoz is, és a 42 szakaszos váltónk első, 7 kilométeres szakaszát teljesítik majd a mosolyos gyerekfutóinkkal együtt.

A Mosoly Váltó az alapítvány egyik legnagyobb adománygyűjtő és élményprogramja, ahol az NN Ultrabalaton futóverseny keretein belül körbefutjuk a Balatont egy speciális váltóban: Mosoly terápián gyógyult gyerekekkel és támogatóinkkal. Ezen a programon, a Balatonfüredről induló első szakaszon fut majd velünk Szabina és a Toman Diet csapat, részvételükkel is támogatva az alapítvány adománygyűjtésének sikerét. Szabinával email interjút készítettünk.

Milyen a viszonyod a futással?

Tomán Szabina: Őszintén szólva nekem elég hullámzó a viszonyom a futással. Az aerobic kicsit közelebb áll hozzám. Imádok a gyerekeimmel a kedvenc zenéinkre táncolni és mozogni. Ilyenkor nem csupán a mozgás örömét kapom, hanem a boldogságot a gyerekeim arcán, ami felülmúlhatatlan érzés. Nem vagyok tehát nagy futó, így a Mosoly Váltót valóban csak a mosoly kedvéért és a nemes ügyért vállaltam.

A Mosoly Alapítvány ügye miért áll közel hozzád? Miért gondoltad, hogy a Mosoly mellé állsz és támogatod az alapítvány munkáját?

TSz: Édesanyaként számtalan alkalommal tapasztaltam, hogy mennyire fontos a lelki támasz és szakember segítsége a gyermekeim gyógyulásban. Egy sikeres vállalkozás vezetőjeként pedig kötelességemnek éreztem, hogy olyan alapítványt támogassak, amelyik hiánypótló mese- és művészetterápiával segít a gyerekeknek kilábalni súlyos testi vagy lelki betegségeikből. Én a Mosoly Alapítványban megtaláltam mindazt, amit kerestem. Egy alapítvány munkájának támogatása mindig bizalmi kérdés is, hiszen biztosnak kell lennem, hogy a pénz jó helyre kerül.

Hogyan gondolkodsz a test és a lélek egészségének összefüggéséről,  és mit teszel érte?

TSZ: Meggyőződésem, hogy a test és lélek egyensúlyán keresztül vezet az út a harmónikus élethez. Ha az egyik, vagy a másik oldalt elhanyagoljuk, akkor az előbb vagy utóbb problémákhoz és betegséghez vezet. Az én életem is tele van kihívásokkal és stresszt okozó tényezőkkel, amelyek időről időre megpróbálnak kibillenteni ebből az egyensúlyból. Egy 25 szalonból álló országos vállalat vezetőjeként több, mint 70 emberért felelek. Mindemellett pedig próbálok a legjobb anyukája lenni a két gyermekemnek. Fontosnak tartom viszont, hogy foglalkozzunk saját magunkkal is és tudatosan törekedjünk életünkben a harmóniára.

Volt-e saját élményed arról, amikor gyerekként jól jött, vagy jól jött volna a lelki segítség egy betegség, vagy más probléma kapcsán?

TSZ: Nagy szeretetben, biztos háttérrel nőttem fel. Sokan nem gondolják, de én nagyon fiús és eleven gyerek voltam. Babázás helyett szívesebben másztam át kerítéseken vagy fociztam a fiúkkal. Ennek aztán meg is lett a következménye. Számtalanszor kerültem olyan helyzetbe, amikor szükségem volt az orvosok és szakemberek segítségére és kedvességére.

Te mitől érzed jobban magad, ha beteg vagy? És hogy tudsz segíteni a saját gyerekeidnek, ha betegek?

TSZ: Először mindig megpróbálom a betegségeimet “kialudni”.  Nálam ez a legtöbbször bevált. Megfigyeltem már magamon többször is, hogy általában akkor betegszem meg, ha nem vagyok elég kipihent. A gyerekeimnél pedig azt látom, hogy az én szeretetem és gondoskodásom minden gyógyszer hatását megsokszorozza az ilyen helyzetekben.

Van-e bármilyen saját tapasztalatod a terápiás segítségnyújtásról? Legyen az mese-zene- képzőművészetterápia vagy pszichodráma. 

TSZ: Saját magamnál és a gyerekeimnél is alkalmazom a különböző terápiás módszereket.  Ezeknek a jelentőségét ők most még nem is sejtik, de remélem, hogy tudat alatt beépülnek és a későbbiekben is a segítségükre lesznek. Én a magánéletben és a munkám során is használom az agykontroll módszereit.  A gyermekeimmel többször voltunk már meseterápián és legutóbb nagyon élvezték például az Írisz mozgás és zeneterápiát is. Számomra az igazi öröm az, ha látom, hogy a gyermekeim ezeknek a módszereknek köszönhetően nyitottabbak, boldogabbak és magabiztosabbak lesznek.

Adományozok