Online webshopok vásárlóik bevonásával segítik a Mosolyt

2020-03-20

Az elmúlt hónapokban az eMAG, a Netpincér és a Libri is azzal kereste meg a Mosoly Alapítványt, hogy szívesen támogatná terápiás munkánkat. Az együttműködés koncepciója azon a feltételezésen alapul, hogy az online webshopok vásárlói fizetéskor szívesen áldoznak jótékonyságra is. Eddigi tapasztalataink szerint ez az elképzelés megállja a helyét.

Az eMAG csapata olyan támogatási formát talált ki a Mosoly számára, melynek során vevőik az online kosaruk tartalmának megtekintésekor egy az alapítvány támogatásra buzdító felhívást olvashatnak  és kiegészíthetik vásárlásuk végösszegét egy választható, vagy előre kijelölt pénzösszeggel, így segítve terápiás munkánkat. Az eMAG, lévén a világ egyik legjelentősebb e-kereskedelmi és médiakonglomerátuma, hazánkban is piacvezetőnek számít az online vásárlásban. Megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen cégóriás a Mosoly mellé állt, hiszen a lebonyolított tranzakciók száma miatt is jelentős támogatás érkezett be a vásárlóktól az eMAG-on keresztül.

A netpincer.hu felületén az ételrendelés után a „jótékony konyhából”  választhat a vásárló egy virtuális fogást: a Mosolyra kattintva egy kőlevessel, hamuba sült pogácsával, vagy egy tál dödöllével 200-1000 forinttal segítheti terápiás munkánkat, de amennyiben a „Terülj, terülj asztalkám” vagy a „Jótett helyébe jót várj” fogásokkal egészíti ki rendelését, úgy 2000 vagy akár 5000 forinttal is hozzájárulhat foglalkozásaink létrejöttéhez.

A Libri a Mosoly támogatásakor szintén  online vásárlóinak szánt szerepet, a libri.hu oldalon történő fizetések esetében felhívta a vevő figyelmét arra, hogy felkerekítheti a végösszeget a Mosoly javára. Ez az adománygyűjtés most márciusban lezárult, a covid-19 okozta válsághelyzetben  a Librinek ideiglenesen másfajta jótékonysági akciói vannak, de a nagy sikerre való tekintettel a cég ígéretet tett a Mosolynak a folytatásra.

A három cég  online adománygyűjtő kampányának eddigi sikere minket is megdöbbentett, hiszen pár hónap alatt több millió forint gyűlt össze a Mosoly munkájának megsegítésére.

Hálásak vagyunk minden olyan cégnek, vállalkozásnak, magánadományozónak, aki a koronavírus idején is jótékonykodik, és akár a Mosoly Alapítványról, akár más nonprofit szervezetről gondoskodik ezekben a nehéz időkben. Tudjuk, nem csak mi érezzük meg az adománygyűjtő programjaink elmaradásával kialakult pénzhiányt, mégis külön köszönjük azoknak, akik most is a Mosoly terápiás foglalkozásainak létrejöttéhez járulnak hozzá támogatásukkal.

Köszönjük továbbá azoknak a vevőknek is, akik online vásárlásaik alkalmával gondolnak a Mosolyra és hozzáadják támogatásukat a végösszeghez!

Adományozok