Nyert a „Gyógyulás művészet és mese által” pályázatunk

2021-06-29

A Mosoly Alapítvány „Gyógyulás művészet és mese által” programját is támogatja az UniCredit Foundation „Call for Europe” kezdeményezése.

A Mosoly Alapítvány a járványban túlterhelt, megfáradt egészségügyi környezetben is megbízhatóan, folyamatos jelenléttel és ingyenesen biztosítja a beteg gyermekek pszichés támogatását.  A „Gyógyulás művészet és mese által” pályázatunkat az UniCredit Foundation is hiánypótlónak és így támogatandónak értékelte. A pályázaton elnyert támogatást a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján kezelt beteg gyerekek online valamint személyes jelenléttel zajló mese- és művészetterápiás programjaira fordítjuk.

Az UniCredit Foundation 2020 decemberében második alkalommal valósította meg a „Call for Europe” kezdeményezést, melyben gyermekeket segítő szociális projekteket támogat azokban az európai országokban, ahol az UniCredit működik. A Csoport bankjai a „Call for Europe” kezdeményezés keretében 48 projektet segítenek 12 országban; köztük idén 4 magyar alapítvány projektje is díjazott lett.

A 2021. évi nyertes magyarországi szervezetek és projektek:

SOS Gyermekfalu „Minden gyermeknek – mindennap – minden esélyt” projekt
Igazgyöngy Alapítvány „Lépésről lépésre a munka világába” projekt
Amigos a gyermekekért Alapítvány „Amigos a kórházban gyógyuló gyermekekért” program
Mosoly Alapítvány „Gyógyulás művészet és mese által” program

Adományozok