Nyár, mesetábor, mosoly

2019-06-19

Idén nyáron is elindítjuk mesetáborainkat, hogy a gyerekek a hosszú vakáció időszakában tovább erősödjenek lelkileg és a bennük rejtőző szorongásokkal, félelmekkel minél sikeresebben küzdjenek meg.

Júniusban az onkológiai betegségben érintett gyermekeknek meghirdetett mesetáborunk indult el a Murmo Szakpszichológiai és Művészetterápiás Központban Noszkó Nikoletta pszichológus és Erős Nikoletta klinikai szakpszichológus vezetésével.  Az 5 napos táborban részt vevő gyerekek betegségükből fakadóan hosszú ideig voltak izolálva a kortárs közösségüktől, ezért különösen fontos, hogy gyakorolják, fejlesszék a kortársaikkal való kapcsolódást. A mesetáborban a gyerekeknek sok játékra és alkotásra van lehetőségük egy biztonságot nyújtó, szorongásoldó környezetben.

Július második felében pedig a pszichoszomatikus zavarral küzdő gyermekeknek indítjuk el Mesetáborunkat. A Budai Gyermekkórház “A” épület, terápiás termében Majoros Andrea klinikai szakpszichológus és Noszkó Nikoletta pszichológus várja a gyerekeket minden reggel egy közös mesés kalandra.