Mosoly az Artmagazinban

2019-10-10

Az Artmagazin legfrissebb számában helyet kapott a Mosoly Alapítvány is. Ez nem is olyan meglepő, hiszen az Alapítvány immár a negyedik Art-craft-design jótékonysági aukciójára készül novemberben.

Az idei műtárgyak már kiválogatásra kerületek, készül a katalógus, érkeznek a regisztrációk az estre. Az Artmagazinban olvasható cikkben az aukció szakmai részét Spengler Katalin az árverés szakmai vezetője mutatta be:

„Válogatásában kiemelt figyelmet kapnak a képzőművészet és a dizájn, illetve ezek határterületein alkotó művészek munkái, fontos szempont, hogy kvalitásos, a 21. század vizualitását közvetítő műtárgyakra licitálhassanak a jótékony célt támogató vásárlók. A fiatal tehetségekre irányuló figyelemnek köszönhetően az árverésen a művészek több generációja is jelen van – a jól ismert, már befutott alkotók mellett a még alacsonyabb áron megszerezhető sikeres pályakezdők.”

A cikket jegyző Szilágyi Tekla Róza finom érzékkel kötötte össze a képzőművészeti részt az Alapítvány szakmai munkájával.

„De milyen módon hasznosul az aukcióból befolyt összeg? ’Az Alapítvány nagyon sokáig élményterápiás szervezetként működött, megpróbálta kimozdítani a gyerekeket abból a reménytelennek látszó helyzetből, amelybe a betegség miatt kerültek. – meséli Szilágyi Ágnes, a Mosoly Alapítvány koordinátora (aki bár nem tart foglalkozásokat, maga is képzőművészet terapeuta) – Néhány év elteltével azonban kiderült, hogy a gyerekek számára fontosabb, ha a megélt krízisidőszak tartama és annak intenzitása – a lehetőségekhez képest – minél inkább csökkenthető.’ Az Alapítvány ekkor tudatosabb stratégiát választva képzett pszichológusokat és a nonverbális módszer(eke)t ismerő terapeutákat kezdett alkalmazni.”

Amennyiben bővebben megismerné a Mosoly szakmai munkáját vagy érdekli, hogy milyen műtárgyak kaptak helyet az idei Art-craft-design aukción, akkor keresse az Artmagazin legfrissebb számát az újságárusoknál.

Adományozok