Mosoly-terápiák újra onkológiai osztályon Debrecenben is

2022-11-15

A debreceni gyerek onkohematológiai osztályon heti egy alkalommal ismét van mese- és művészetterápiás foglalkozás, amelyeket Miholecz Judit klinikai szakpszichológus tart.

Miholecz Judit Mosoly-terapeutának köszönhetően a kórházi termekben sok év után újra megszólaltak az olyan gyerekek által is könnyen használható hangszerek, mint a xilofon, a rumbatök, a békás és macis kasztanyetta vagy az egg shaker. Ezek segítségével a Boci Boci Tarka, a Csön Csön Gyűrű, a Brum Brum Brúnó dallamai is hallhatóak a kívülállók számára elzárt osztályon.

Miholecz Judit közel 12 éve dolgozik Mosoly-terapeutaként. Ő így látja a munkáját a Mosolynál: „A Mosoly Alapítvány idén lett 25 éves és közel 12 éve, hogy Mosoly terapeutaként segítem, támogatom a beteg gyerekeket. Ahogy gyerekkorunkban a napjaink nagy részét óvodában, iskolában töltjük, úgy felnőttként sok-sok órát töltünk a munkahelyünkön és sokszor még munka után is dolgozunk. Szerencsésnek érzem magam, hogy olyan munkám van, amit nagyon szeretek, ahol sokat segíthetek, adhatok és ezáltal sokat kapok is. Olykor elfáradok, majd erőre kapok, mert valójában az adok-kapokkal folyamatosan töltődöm.”

Adományozok