Mesetábort indítunk onkológiai betegségben érintett gyerekeknek

2019-04-8

A Mosoly Alapítvány idén is ingyenes, egy hetes budapesti, nem ott alvós nyári Mesetábort szervez onkológiai betegségben érintett gyermekek számára. A Mesetáborban a gyerekek a betegség ideje alatt átélt nehéz élményeiket tudják feldolgozni anélkül, hogy újra át kellene élniük a traumatikus pillanatokat.

A Mosoly Alapítvány több mint húsz éve dolgozik súlyosan beteg gyerekekkel és szüleikkel. Tapasztalatunk szerint a gyerekek betegségük lezárása után is gyakran küzdenek problémákkal: sokszor fáj a fejük, rosszul alszanak, fájlalják a hasukat, de a testi tünetek mellett az átélt időszak traumatikus élményei akár közérzetükre, hangulatukra, viselkedésükre is rányomhatja a bélyegét. Ezek hátterében, sok esetben a betegség ideje alatt átélt nehéz élmények, félelmek állnak, amelyeket még nem tudtak feldolgozni, és az ebből adódó feszültég, szorongás tovább dolgozik bennük.

A résztvevő gyerekek kis csoportban – figyelembe véve a korosztályi sajátosságokat – a mese, a játék, és az alkotás segítségével dolgozzák fel a korábban átélt nehéz élményeiket. A játékos foglalkozások alatt az élményekhez társuló feszültség anélkül enyhül, hogy a gyerekeknek a betegséghez kapcsolódó élményeiket újra fel kellene idézniük. A Mesetáborban tapasztalt szakembereink a mese- és művészetterápia módszereivel dolgoznak. A Mosoly Alapítvány munkatársai magasan képzett, és ezen a területen tapasztalt pszichológusok, művészetterapeuták.

A Mosoly terápiás programok során a gyerekeket a betegségükből fakadó pszichés problémák megoldásában segítjük. Mivel az onkológiai betegség – jellegéből fakadóan – sok bizonytalanságot hoz az érintett gyermekek, családok életébe, programjaink kereteit ennek figyelembevételével alakítjuk ki.

A tábor időpontja: 2019. június 17-21.
A tábor helyszíne: Murmo Terápiás Központ, 1123 Budapest, Győri út 2./c

Jelentkezni Kecskeméti Éva (a Mosoly Alapítvány külsős koordinátora) programkoordinátornál lehet az alábbi elérhetőségeken:
kisakta@gmail.com