Közös építkezés a beteg gyermekek mosolyáért

2022-08-3

A Mosoly Alapítvány és a Market Építő Zrt. új fejezetet nyitott hosszú évek óta sikeresen működő partnerségében: 2022-ben egy négyéves együttműködést írtak alá, amelynek értelmében az építőipari vállalat az alapítvány kiemelt stratégiai támogatója lett. 

A civil- és a versenyszféra szereplőinek egyaránt komoly kihívásokkal kellett megküzdenie a pandémia időszakában. A nehézségek ellenére a Mosoly Alapítvány következetes szakmai munkájának, valamint az olyan elkötelezett támogatóknak köszönhetően, mint amilyen a Market Építő Zrt. is, a Mosoly-terápiás foglalkozások száma rendkívüli mértékben növekedett: 2021-re a terápiás volumen 80 %-kal nőtt. Míg 2020-ban 437 terápiás alkalom volt, 2021-re ez a szám 784-re nőtt. A hosszútávú terápiák számát az alapítvány megnégyszerezte, a kórházi terápiák számát pedig 80 %-kal növelte. A súlyosan vagy krónikusan beteg gyerekeknek tartott mese- és művészetterápiás kezeléseken 2020-ban 1058, míg 2021-ben már 1873 részvételt regisztrált a szervezet. 

 „Az elmúlt évben várakozásainkat meghaladó növekedésen mentünk keresztül. Sikernek könyveljük el, hogy mind a terápiák számában, mind a finanszírozásban meg tudtuk ezt lépni, és a feladatok ellátásához szükséges infrastrukturális és technikai fejlesztéseket is megtettük. Ez a stabil és biztonságos működés nem lenne kivitelezhető az olyan partnerek nélkül, mint a Market Építő Zrt.” – mondta Adorján Katalin, az alapítvány vezetője. 

 Az ’Építeni szeretünk’ nem csak magasépítői tevékenységünkre utaló jelmondatunk, hanem céges filozófiánk veleje is, olyan hitvallás, mely működésünk minden területén átível, így megjelenik CSR programunkban is. Több mint negyedévszázados fennállásunk alatt számos társadalmilag fontos ügyben vállaltunk szerepet, ezek közül is kiemelkedik a Mosoly együttműködés. És hogy miért pont ők? Hűség, mosoly, kitartás, stabilitás, megújulás és fejlődés a pandémiával nehezített terepen is. Az alapítvány munkája hiánypótló, a beteg gyerekek támogatásának missziója örökérvényű, így nem volt kérdés számomra, hogy továbbra is a Mosoly mellett tesszük le a voksunkat” – indokolta az együttműködés meghosszabbítását Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója. 

 A Mosoly Alapítvány jelenleg Budapesten, Debrecenben és Pécsett összesen 3 kórházban és 6 kórházi osztályon van jelen. Az ingyenes mese- és művészetterápiák célja, hogy a gyerekek képesek legyenek feldolgozni a betegségük okozta traumát, készek legyenek a kórházi kezelések befogadására, és lélekben megerősödve, feszültségmentesen vágjanak neki a testi gyógyulás folyamatának. 

 

Adományozok