Kerekasztal-beszélgetés a meseterápiáról

2019-05-6

A Mosoly Alapítvány két szakembere, Révész Renáta szupervizor és Szilágyi Ágnes szakmai koordinátor, lesz a májusi 18-ai Pszicho-Kávéház vendége, akik a mesék gyógyító mechanizmusaiba engednek bepillantást a közönségnek.

A budai Neuschloss palotában tartott exkluzív Pszicho-Kávézházak témái a lélektan, a pszichológia különböző területeit járják körbe. Az izgalmas, érdekes témákat szakemberek mutatják be érthető módon, a nagyközönség számára is értelmezhetően, akik kérdéseikkel szintén részesei, formálói lehetnek a beszélgetéseknek.

A május 18-i előadáson a közönség nem csak a mesék gyógyító mechanizmusait ismerheti meg, de arról is képet kap, hogyan alkalmazza munkájában mindezt a Mosoly Alapítvány és miért fontos, különleges eszköz az alapítvány nyújtotta ingyenes meseterápia a súlyos betegséggel küzdő gyerekek számára. A több mint 20 éves múlttal rendelkező Mosoly Alapítvány ugyanis hiánypótló mese- és művészetterápiás szolgáltatással segíti azokat a gyerekeket és családjaikat, akiknek súlyos betegség vagy trauma következtében felborult a testi-lelki egyensúlyuk. Kórházi terápiás foglalkozásaik és a rehabilitációt segítő hosszú távú csoportjaik Budapesten, Pécsett és Debrecenben elérhetőek. Évente körülbelül 400-450 terápiás foglalkozást tartanak mintegy 800 gyermek részvételével.

A mindennapok rutinja elveszi az időt, energiát, hogy belegondoljunk: egy súlyos betegség milyen hosszú időre szakít ki egy gyermeket a megszokott környezetéből vagy a tartós, sokszor az életért folytatott küzdelem milyen mértékben zilálja szét a családot. Ha nem vagyunk benne, nem látjuk, ahogy a betegség uralta hétköznapokból elveszik a játék, elmaradnak a barátok, csak az érzelmileg igénybe vett családtagok és a munkájukban túlterhelt kórházi dolgozók maradnak egy beteg gyermek körül.

Ebben a kiélezett helyzetben a beteg gyerekeknek a mese az egyik utolsó kapaszkodó. A mese az eszköz, amely segíthet rajtuk, amikor épp az életükért küzdenek, amikor minden összeomlani látszik körülöttük. Erről a megrázó, felkavaró és nem mindig boldog véget érő munkáról tudhat meg többet a Mindset Pszicho-Kávéház közönsége.

Ez a májusi Pszicho-Kávéház egyben jótékonysági-est is, mert a teljes bevétel a Mosoly Alapítvány munkáját támogatja!

Program:
17:00-18:00 – kerekasztal-beszélgetés
18:00-18:15 – Szünet
18:15-19:00 – közös beszélgetés, kérdések és tapasztalatok megosztása
Időpont: 2019.05.18. szombat 17:00-19:00
Helyszín: Mindset Terápiás & Tanácsadó Központ, Neuschloss Palota (31-es kapucsengő)

Jegyek itt kaphatók.

Adományozok