Kerekasztal-beszélgetés a meseterápiák sokszínűségéről

2019-04-24

Az idei, immár 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége Norvégia, a díszvendég-író Karl Ove Knausgård, napjaink északi irodalmának nemzetközileg elismert norvég alkotója. A norvég díszvendég stand megvalósulása lehetőséget kínál Norvégia különböző arcainak a bemutatására, ahol a norvég kultúra és gasztronómia mellett az EGT és Norvég Alap is publicitást kap.

A Norvég Civil Támogatási Alap számos olyan projektet támogatott hazánkban is, amelyek meseterápiára épülnek vagy mesefoglalkozást használnak. Ennek mentén, a meseterápiák sokszínűségéről tartanak kerekasztal-beszélgetést, melyen a Mosoly Alapítvány is részt vesz.

A több mint 20 éve működő Mosoly Alapítvány hiánypótló mese- és művészetterápiás szolgáltatással segíti azokat a gyerekeket és családjaikat, akiknek súlyos betegség vagy trauma következtében felborult a testi-lelki egyensúlyuk. Kórházi terápiás foglalkozásaink és a rehabilitációt segítő hosszú távú csoportjaink Budapesten, Pécsett és Debrecenben elérhetőek. Évente kb. 400-450 terápiás foglalkozást tartunk mintegy 800 gyerek részvételével.

A beszélgetés címe: Mese? Mese! Fontos? Fontos!
Interaktív mesefoglalkozás gyerekeknek és beszélgetés a meseterápia alkalmazásának sokszínűségéről felnőtteknek.

Időpont: 2019. április 26., péntek 12.00-13.30
Helyszín: Millenáris, B épület B1 stand

Résztvevők:
Horgas Judit (író, szerkesztő, Liget Műhely Alapítvány)
Varga Andrea Helena (operatív vezető, Mosoly Alapítvány)
Majoros Andrea klinikai szakpszichológus (Mosoly-terapeuta).
Moderátor: Lentulay Edina meseterapeuta és pedagógus

A meghívottak az EGT és Norvég Alap által támogatott, a témához kapcsolódó projekteket koordinálták.

Adományozok