Hangolódj rá a jazzre, hangolódj rá a Mosolyra!

2019-07-15

A 8. Paloznaki Jazzpikniken, melyet idén augusztus 1-3. között rendeznek meg, a rendezők jóvoltából a résztvevők borravalójukkal a Mosoly Alapítvány hiánypótló munkáját támogatják. Légy részese a hangulatos, vidám fesztiválnak és segíts Te is, hogy minél több súlyosan beteg gyerek vehessen részt Mosoly-terápián.

A Mosoly Alapítvány szakemberei a mese- és a művészetterápia módszereit alkalmazzák, mivel a gyerekek természetes nyelve a játék, a mese, az alkotás és ezek által megközelíthetővé és feldolgozhatóvá válnak a betegség és a kezelések hosszú ideje alatt felhalmozódó nehéz, feszültséget keltő lelki traumák. A terápiák során a gyerekek a betegség passzív elszenvedőiből aktív, cselekvő szereplővé lépnek elő, kreatív energiáik felszabadulnak, én-erejük nő, szorongásuk oldódik. Így a sokszor fájdalmas kezeléseket is könnyebben, együttműködve fogadják el és aktív résztvevői lesznek a hosszadalmas gyógyulásnak.

A Paloznaki Jazzpiknik alapítója és igazgatója, Valde Orsolya tavaly már Mosoly Angyalként is támogatta a Mosoly Alapítvány munkáját. Személyesen is fontosnak tartja, hogy segítsen a kezelés alatt álló, súlyosan beteg gyermekeknek, akiknek a Mosoly Alapítvány terapeutái nyújtanak támogatást, hogy könnyebb tudják elviselni a kórházi létet és a sokszor fájdalmas kezelést.

Idén az egész fesztivál összefog a gyerekekért: Segíts Te is borravalóddal a Mosoly Alapítványnak a Paloznaki Jazzpikniken!