Az UBM is a Mosoly mellett

2020-04-9

Sikeres megállapodással indította az idei évet a Mosoly Alapítvány, hiszen egy újabb nagyvállalat döntött úgy, hogy hosszú távon köteleződik el a beteg gyerekek támogatása mellette. Magyarország vezető takarmánygyártója, piacvezető gabona- és fehérjenövény kereskedő cégcsoportja, az UBM is négy éves stratégiai támogatási szerződést írt alá a Mosoly Alapítvánnyal.

A szintén több, mint húsz éves múlttal rendelkező, 100 százalékban magyar tulajdonban lévő piacvezető gabona- és fehérjenövény kereskedő és takarmánygyártó cégcsoport már közel tíz éve áll kapcsolatban az Alapítvánnyal, sőt aktív szerepet vállaltak eddig is: rendszeresen futnak a Mosoly Alapítványért az Ultrabalaton futóversenyen. A cégcsoport növekedésével párhuzamosan egyre erősödik az UBM Csoportban az igény, hogy az eddig is képviselt társadalmi felelősségvállalását tovább erősítse. Mivel a cégcsoport a kezdetektől fogva családbarát és gyerekközpontú, ezért tudatosan a hátrányos helyzetű és beteg gyermekek támogatása mellé állt. E cél és a régóta meglévő kapcsolat eredményeként 2020-tól az együttműködés még szorosabb formája mellett döntött az UBM: több éven keresztül, kiemelten támogatja az Alapítvány hiánypótló munkáját.

A Mosoly Alapítvány elkötelezetten segíti a súlyosan beteg, kritikus fizikai és lelki állapotban lévő gyerekeket és családjaikat. Terápiás foglalkozásainkon az érintett gyerekek aktuális igényeihez illeszkedő, elsősorban a művészet- és játékterápia széles eszköztárával dolgozunk, pszichés támogatást nyújtva a betegség okozta válságos helyzetekben. Kórházi és a rehabilitációt segítő kórházon kívüli, Mosoly-terápiáink Budapesten, Pécsen és Debrecenben elérhetőek. A terápiák valamennyi költségét az Alapítvány fedezi, így azok a családok számára ingyenesen elérhetők.

Az UBM úgy fogalmazott, hogy „az Alapítvány magas szakmaisága és hiánypótló tevékenysége példamutató a cég számára”. E mellett az UBM úgy látja, hogy a Mosoly munkája valójában „Sokkal Több mint egy Mosoly”. E kijelentés mutatja talán a legjobban, hogy a cégcsoport mennyire jól ismeri és mennyire megbecsüli az Alapítvány hiánypótló munkáját.

Az UBM megfontolt és elhivatott döntését bizonyítja, hogy a Covid-19 vírus okozta bizonytalan helyzet sem tántorította el a hosszú távú elköteleződéstől. Ez különösen fontos a Mosoly számára, hiszen a kialakult járványügyi intézkedések következtében az Alapítvány még jobban ki van szolgáltatva, miközben a munkájára még nagyobb szükség van, mind a családok esetében, mind a kórházi egészségügyi rendszerben. Ezért kiemelten fontos, hogy az olyan stratégiai partnereinkre, mint az UBM, ezekben a nehéz időkben is számíthassunk és elkötelezett támogatásukkal segítsék a Mosoly stabil és fenntartható működését.

Adományozok