2016/2017-es budapesti onkológiai csoportunkról

2017-06-23

Lezárult az idei hosszú távú onkológiai csoportunk. A betegségben érintett gyerekek az év során azon dolgoztak, hogy feldolgozzák a betegséggel járó, életveszélyes helyzetekből fakadó szorongásukat, és vissza tudjanak illeszkedni a megszokott közegükbe, az iskolába, az edzésre, a játszótérre.

A betegséggel járó életveszélyes helyzetek a testükön végzett drasztikus beavatkozások, és az látszólag szűnni nem akaró rosszullétek életük meghatározó élményeivé válnak, amit a hétköznapi környezetükbe visszakerülve a dolog súlyossága miatt nem mindig tudnak megosztani az iskolatársaikkal, tanáraikkal.  Így ezek az élmények a gyerekek és kortársaik közé állnak, és akadályai lesznek annak, hogy a gyerekek újra visszailleszkedjenek a megszokott életükbe. Mindez komoly lelki szenvedéssel, állandó belső feszültséggel jár.

A Mosoly Alapítvány hosszú távú onkológiai csoportjában a mese-és művészetterápia segítségével a gyerekek feldolgozhatták és beépíthették a velük történteket az általuk fűzött személyes történeteikbe, így azok megoszthatókká váltak, és nem okoznak többé feszültséget a gyerekek lelki működésében.

Adományozok

  Adatkezelési tájékoztatóPrivacy Policy

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás