Blog

Írások a Mosoly Alapítvány mese- és művészetterápiás foglalkozásairól, szakmai munkájáról

Mar
5
2019

Új csoportot indítottunk

Előző héten indult legújabb hosszú távú csoportunk, aminek helyszíne a Budai Gyermekkórház. A nyolc résztvevő gyermek különböző pszichoszomatikus tünetekkel küzd. A terápiás foglalkozások során szakembereink a gyermekpszichodráma elismert módszerét művészetterápiás elemekkel ötvözve alkalmazzák.

A csoport vezetői a Mosoly Alapítvány elkötelezett munkatársai évek óta: Erős Nikoletta klinikai szakpszichológus, gyermekpszichodráma vezető és meseterapeuta és Noszkó Nikoletta, pszichológus, és gyermekpszichodráma asszisztens. A csoport munkája az előre meghatározott terápiás célok mentén épül fel, a szakemberek ezeknek megfelelően tervezik meg a foglalkozásokat. Ahogy korábban Noszkó Nikoletta elmondta, egy idő után a résztvevő gyerekek már alkalmassá válnak arra, hogy a felkínált módszerek közül válasszanak, és ezzel dolgozzanak tovább fantáziájuk, kreativitásuk aktivizálásával.

Amikor belehelyezkednek a képzeletük segítségével ebbe a szimbolikus térbe, akkor tudja végre használni egy gyerek azt, ami valójában benne van. Ezáltal mozgósítja az öngyógyító erejétől kezdve a megküzdési képességein át a saját erőforrásait. A gyerekek nyelve a képzelet, a fantázia, a játékkal ötvözve.

Így segítik a terápiás munkatársaink által alkalmazott módszerek azt, hogy a gyerekek számára a nehéz, feszültséget keltő lelki tartalmak megközelíthetővé és feldolgozhatóvá váljanak. A résztvevő gyerekek szüleit szakembereink külön beszélgetéseken, konzultációk során támogatják. Ahogy a Mosoly Alapítvány minden programja, a családok számára az új hosszútávú csoportban való részvétel is teljes mértékben térítésmentes.

Adományozok