Blog

Írások a Mosoly Alapítvány mese- és művészetterápiás foglalkozásairól, szakmai munkájáról

May
24
2018

Egy Dívány a Dunán a Mosoly Alapítványnál

Idén 15. alkalommal került megrendezésre Budapesten az “Egy Dívány a Dunán” – 15. Nemzetközi Pszichiátriai, Pszichoanalitikai és Klinikai Pszichológiai Találkozó; Kapcsolódó Kiállításokkal. A konferencia résztvevői ellátogattak a Mosoly Alapítvány irodájába is.

A rendezvénysorozat 2004 óta vállalati és kereskedelmi támogatás nélkül szerveződik a versailles-i székhelyű Piotr-Tchaadaev Egyesület, valamint a partnerszervezetek, például az Ébredések Alapítvány Közösségi Pszichiátriai Centrum által. A Budapesti Francia és Olasz Kultúrintézetek is évek óta együttműködik a rendezvénnyel.

A konferencia részvevői minden évben meglátogatnak egy terápiás szervezetet, idén a Mosoly Alapítványra esett a választásuk. 2018. május 8-án délelőtt az alapítvány irodájában tett látogatásuk során röviden bemutattuk a Mosoly Alapítvány munkáját, majd csatlakozott hozzánk két terápiás munkatársunk, Noszkó Nikolett és Majoros Andrea gyermek-pszichológusok. Andi és Niki meséltek a munkájukról, a kórházi körülmények közt tartott támogató terápiás foglalkozásokról, az onkológiai beteg, és a pszichoszomatikus tünetekkel küzdő gyerekeknek tartott pszichodráma csoportokról.

Nagyon inspiráló élmény volt ez az alkalom számunkra, mert a kiváló szakemberekből álló vendégeinkkel egy interaktív, párbeszédes módon tudtunk együtt gondolkodni a saját munkánkról, az alkalmazott módszereinkről, és a civil szervezetünk szerepéről, helyéről a mai magyar egészségügyi rendszeren és a civil társadalmon belül.

A konferencia részletes programját itt lehet megtekinteni.

Adományozok