Segíteni szeretnék!
Telefon: +36 (1) 501-4618, +36 (1) 501-4619 · Adószám: 18674190-1-41 · Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank 12001008-00101932-00100001
EN

A Mosoly Alapítvány a család elkötelezett segítője a beteg gyerekek gyógyulási folyamatában. A gyerekek lelki gyógyulásában szerepet vállalva járulunk hozzá, hogy sikeresen leküzdhessék a betegséget. Mese- és művészetterápiáink hiánypótlóak, hiszen ezekre nincs mindig elég kapacitás a magyar egészségügyben. Terapeutáink munkájuk során igyekeznek megerősíteni a családtagokat is, hogy a lehető legjobban tudják támogatni beteg gyermeküket. A Mosoly-terápiák hatékonyan egészítik ki és teszik teljessé a kórházi gyógyítás folyamatát, munkánkat az intézmény dolgozóival együttműködve végezzük, a szakmai és szervezési munkát, valamint az anyagi terhek előteremtését magunkra vállalva. Tevékenységünket üzleti- és magánadományokból valamint pályázatokból finanszírozzuk, így terápiáink és más programjaink minden gyermek számára ingyenesek

Hogyan találjuk meg a Mosoly-terápiák résztvevőit?

• Hosszú távú csoportos foglalkozásainkra általában a velük foglalkozó szakembereken keresztül – orvosok, pszichológusok, pedagógusok –szervezünk gyerekeket. Terapeutáink szülői konzultáció alapján döntik el, hogy a gyermeknek megfelelő-e az adott csoport vagy más terápiás lehetőséget javasolnak. A terápiás folyamat alatt a terapeuták folyamatos visszajelzést adnak a gyerekek fejlődéséről a szülőknekElőfordul az is, hogy a szülők keresnek meg bennünket azzal, hogy gyermeküknek valamilyen művészetterápiás segítségre lenne szüksége. Csoportjaink ősszel indulnak, de már tavasszal lehet jelentkezni a programokra. Hosszú távú csoportjainkat vagy mesetáborainkat iskoláskorú gyerekeknek szervezzük kb. 7-18 éves korig.
  • A kórházakban a gyerekosztályokon bent fekvő gyerekekkel foglalkozunk kb. 1-18 éves korig. A terápiák résztvevőit szakembereink a foglalkozásoknak helyt adó intézmények, vagy a gyerekek kezelésében részt vevő orvosok segítségével választják ki.

Érdekelnek a most futó terápiák

Szakembereink

Módszereink

Szakembereink

A terápiás  foglalkozásainkat magasan képzett, komoly tapasztalattal  rendelkező szakemberek vezetik. A csoportfoglalkozásainkon minden esetben két terapeuta dolgozik a gyerekekkel. Szakembereink számára rendszeres szupervíziót és  képzéseket, szakmai napokat (Kreatív Napok) biztosítunk. Mesével dolgozó terapeutáink dr. Boldizsár Ildikótól tanulták a meseterápia alapjait.

Tevékenységünket saját fejlesztésű monitoring rendszer alapján végezzük, melynek része a folyamatos szakmai dokumentáció, így eset-tanulmányokkal, bevált módszerekkel folyamatosan tudjuk bővíteni saját szakmai eszköztárunkat, melyet a Mosoly szakmai műhely keretein belül megoszthatunk az ország különböző pontjain dolgozó szakemberekkel.

Alapelveink érvényesítését és a magas minőségi szolgáltatások biztosítását a monitoring rendszerünk alapjául szolgáló Mosoly Kódex szabályozza.

Gyakrak Ismételt Kérdések:

Mi történik egy terápián?

Hogyan segít a népmese?

Hogyan mérjük a terápiák hatását?

Hogyan kerülünk be kórházakba?

Mi a különbség köztünk és a többi, kórházakban található alapítvány között?

Hogy választjuk ki a  terapeutáinkat?

Mi az a Mosoly Kódex?

…részletek a Gyakran Ismétel Kérdések között.