Segíteni szeretnék!
Telefon: +36 (1) 501-4618, +36 (1) 501-4619 · Adószám: 18674190-1-41 · Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank 12001008-00101932-00100001
EN

A terápiás programokon szakembereink elsősorban a mese- és a művészetterápia módszereivel dolgoznak. A játék, mese, művészet a gyermekek természetes nyelve. Ilyen módon, a mese- és művészetterápia eszközeivel  a gyerekek számára nehéz, feszültséget keltő lelki tartalmak megközelíthetővé és feldolgozhatóvá válnak. A terápia során a gyerek a betegség passzív elszenvedőjéből aktív, cselekvő szereplővé lép elő, kreatív energiái felszabadulnak, énereje nő, szorongása oldódik.

Módszereink

A Mosoly Alapítvány munkatársai terápiás foglalkozásainkon az alábbi módszerekkel dolgoznak:

• Meseterápia
  • Gyermekpszichodráma
  • Képzőművészet terápia
  • Zeneterápia
  • Tánc- és mozgásterápia
  • Ló mediált pszichoterápia
  • Játékterápia
  • Relaxációs technikák

A fenti módszereket mindig az adott célcsoport igényei szerint alkalmazzuk.

Minden terápiás alkalomról szakmai jegyzőkönyv készül. A teljes terápiás programot szakmai monitoring kíséri. Alapelveink érvényesítését és a magas minőségi szolgáltatások biztosítását a monitoring rendszerünk alapjául szolgáló Mosoly Kódex szabályozza.

Módszereinkről bővebben olvashatsz két kiadványunkban:

Davis, N., Simms, L., Korbai, H. (2010, 2015): Az aranytök – Terápiás történetek és mesék traumát átélt gyerekeknek I. Mosoly-Terápiák sorozat, L’Harmattan Kiadó, Budapest.

Korbai, H., szerk. (2010, 2015): Lotilko szárnyai – Terápiás történetek és mesék traumát átélt gyerekeknek II. Mosoly-Terápiák sorozat, L’Harmattan Kiadó, Budapest.