Terápiáink

Az ingyenes  Mosoly-terápiák megtalálhatóak kórházakban, iskolákban és egyéb terápiás helyszíneken Budapesten, Debrecenben és Pécsen.

1. A Kórházi terápiákon szakembereink az épp bent fekvő súlyosan beteg gyerekekkel dolgoznak. Az elsősorban onkológiai, és más súlyos krónikus betegséggel küzdő gyerekeket abban segítjük, hogy könnyebben feldolgozzák a betegségük okozta traumát, készek legyenek a kórházi kezelések befogadására és lélekben megerősödve vágjanak neki a testi gyógyulás folyamatának.

2. Hosszú távú terápiás csoportjainkra  heti rendszerességgel járnak a gyerekek a gyógyulás folyamata alatt. A foglalkozások célja, hogy a résztvevők az egyéni problémáik feldolgozása mellett a kortárs közösségben is újra megtalálják a helyüket, amelytől betegségük következtében hosszú ideje eltávolodtak.

A foglalkozások fő gerincét a gyermekpszichodráma, Boldizsár Ildikó Metamorphoses Meseterápiás Módszere adja, amit szakembereink zene és képzőművészet-terápiás technikákkal ötvöznek.

3. Élményprogramjaink segítenek abban, hogy a már gyógyulófélben lévő vagy már gyógyult gyerekek felfedezzék a sport és az alkotás örömét. Egyik legnépszerűbb élményprogramunk, mely 10. éve a legnagyobb adománygyűjtő eseményünk is egyben, a Mosoly Váltó az Ultrabalaton futóversenyen.