ONLINE TERÁPIA

Az online térben végzett terápia nem egy különálló módszer, hanem inkább egy új forma, amelyet eredetileg átmeneti megoldásként vezettük be, hogy áthidaljuk a járványhelyzet okozta lezárásokból fakadó problémákat és biztosítsuk a folyamatos terápiás kapcsolatot.

A Covid-19 első két hulláma alatt szakembereink megtapasztalták, hogy mely programjainkat és milyen feltételek mellett lehet biztonsággal alkalmazni az online térben. Emellett jelentős tudás halmozódott fel arról, hogy az egyes nonverbális módszerekből hogyan lehet a lehető legtöbbet integrálni az online munkában. Eleinte egyéni foglalkozásokat tartottunk olyan gyermekeknek, akikkel előtte kórházi környezetben dolgoztunk, majd fokozatosan kialakult az igény arra, hogy hosszú távú online csoportokat szervezzünk.

A felhalmozott szakmai tudásnak és a technikai fejlesztéseknek, képzéseknek köszönhetően mára már több online csoportot indítunk krónikus beteg kamaszoknak. Mivel a Mosoly-terápiákban kulcsfontosságú a bizalomra épülő terápiás kapcsolat kialakítása, ezért elsősorban olyan gyermekeket vonunk be az online terápiás munkába, akikkel már személyes térben is dolgozott a Mosoly szakembere.

Az online tér terápiás kapcsolatra gyakorolt hatásáról itt lehet bővebben olvasni a Mosoly blogon:

Az online tér és a terápiás kapcsolat 1. rész

Az online tér és a terápiás kapcsolat 2. rész

Adományozok