Art – Craft – Design

A Mosoly Alapítvány Art-Craft-Design aukcióját minden év novemberében szervezzük meg. Az Alapítvány egyik legnagyobb adománygyűjtő programján a művészet és a beteg gyerekek támogatása fonódik össze.

Fontos szempont számunkra, hogy kvalitásos, a 21. század vizualitását közvetítő műtárgyakra licitálhassanak a jótékony cél mellett elkötelezett vásárlók. Nagy figyelmet fordítunk a fiatal tehetségekre, de az árverésen a művészek több generációja is jelen van – így a jól ismert, már befutott alkotók mellett a még alacsonyabb áron megszerezhető, sikeres pályakezdők is.

„A művészet képes megmozgatni minket és új élményeket adni. Arra ösztönöz, hogy pozitívan vagy egyszerűen csak másként gondolkodjunk az életről. Lehetőséget nyújt a világ megértésére, és arra motivál, hogy szépséget és örömet vigyünk az életünkbe. A művészet nem szabja meg, hogy mit kellene tennünk. A képzelet és a valóság vegyítésével alakítja át a gondolkodásunkat és az életmódunkat. Lehetővé teszi, hogy jobban érezzük a világot. A Mosoly terapeutái a művészettel gyógyítanak, az Art-Craft-Design Aukción pedig minden licitáló birtokba veheti a mai magyar művészet egy-egy darabját, és segítheti a gyógyítást.– vallja az aukció gondosan válogatott anyagának szakmai vezetését vállaló Spengler Katalin művészeti tanácsadó, műgyűjtő.

2021-ben már VI. alkalommal rendezzük meg az aukciót, hogy a megnövekedett igényekre reagáló szükséges fejlesztéseket finanszírozhassuk.

„Terápiás portfóliónk fontos része ma már az online terápia, ami elsőre komoly tiltakozást váltott ki a terapeutákból a műfaj személytelensége miatt. Viszont kiderült, hogy olyan, korábban megoldatlan problémákra is megoldást kínál, mint a kistelepüléseken élő páciensek teljes elszigetelődése a kórházi kezelések után. Az idei első félévben az online terápiák bevezetésével közel duplájára tudtuk növelni a terápiás számokat a korábbi évekhez képest, így reagálva a Mosoly terápiák iránt megnövekedett igényekre. Szeretnénk jövőre tovább növelni a terápiás számokat, új helyszínekre elvinni terápiás foglalkozásainkat és elkezdeni az utánpótlás nevelést, hogy minél több beteg gyerek, családtagjaik, valamint egészségügyi dolgozó terheit könnyíthessük.” – hangsúlyozza az idei aukció sikerességének a fontosságát Kiss Ádám a Mosoly Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Adatkezelési tájékoztatóPrivacy Policy