Segíteni szeretnék!
Telefon: +36 (1) 501-4618, +36 (1) 501-4619 · Adószám: 18674190-1-41 · Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank 12001008-00101932-00100001

42mosoly

A 42mosoly elnevezésű programunk egy ambiciózus terv, célja a Mosoly Alapítvány személyes „támogatói-falának” felépítése, egy kiemelt támogatói közösség létrehozása.

Ehhez keresünk 42 kiváló embert vagy céget, akik vállalják, hogy 42 hónapon keresztül havonta 42.000 forinttal támogatják az alapítvány munkáját. A kiemelt támogatói közösség tagjai, 42mosoly nagykövetként hosszú távon vállalt adományukkal járulnak hozzá a Mosoly fenntarthatóságához.  Ennek köszönhetően az alapítvány több figyelmet és kapacitást tud fordítani a gyerekek terápiás támogatására, és egyre több ponton tudja segíteni az egészségügyben zajló gyógyító munkát.

„A legtöbb mosolyt egy másik
mosoly indította el.”
Frank A. Clark

Miért 42?

A “42” válasz az életet, a világmindenséget, meg mindent érintő végső kérdésre Douglas Adams Galaxis útikalaúz stopposoknak című regényében. Kutvölgyi Pál kurátorunk, a 42mosoly alapítója a regény nagy rajongója, innen az elnevezés.

» Ide kattintva olvasható Kutvölgyi Pál személyes írása arról, hogyan fordult a nonprofit világ felé, és mi motiválta a 42mosoly létrehozásában.

Két évvel ezelőtt tanácsot kértem Küllői Pétertől, aktív nonprofit szerepvállalás ügyében. Ő az általa több mint két évtizede alapított Mosoly Alapítványt ajánlotta. Az elmúlt két év egyértelműen bebizonyította, hogy ez volt életem egyik legjobb tanácsa és döntése! Akkor, 47 évesen, három alapvető célt fogalmaztam meg magamnak a következő 47 éves időszakra.

1. Több időt töltök a családommal.
  2. Aktívan szerepet vállalok alapítványok fundraising tevékenységében.
  3. A jövőben kizárólag csak olyan forprofit tevékenységet építek fel, amely egyszersmind flow-profit vállalkozás is számomra, a Csíkszentmihályi Mihály által bevezetett értelemben.

Az elmúlt két évben ezeket a for- és a nonprofit tevékenységeket, rendhagyó módon, egy quasi esernyőmárka alá rendeztem, ebből fejlődött ki a Group42 elnevezésű heterogén entitás, melynek fontos része a 42mosoly brand is. A ’42mosoly Klub’ egy szigorúan csak 42 tagban limitált, exkluzív támogatói csoportot jelöl. Végtelen örömmel tölt el, hogy a kuratórium tagjai, első támogatóként, egy emberként álltak az ötlet mögé!

A klub mellett a 42mosoly.hu felület pedig egy olyan online kommunikációs csatorna, amelynek a legfontosabb szerepe az, hogy jól működő szinergiákat építsen fel a Group42 non- és forprofit márkái között, ezzel is segítve az alapítványok sikeres fundraising tevékenységét.

Ezt a folyamatot erősítendő, a támogatói csoporthoz való csatlakozás évében, nem ellenszolgáltatásként, hanem a nemes gesztus elismeréseként, 12%-os kedvezményt biztosító exkluzív klubkártyát adunk a Hygge Központban működő következő márkák termékeinek/szolgáltatásainak igénybevételekor: Bang & Olufsen, B&O Play, Hygge rendezvényhelyszín bérlés, Les Ateliers Ruby Budapest, BeoPlay BudaPest újhullámos kávézó, 42bit filmgyártó csapat. (E sor az évek során további márkákkal bővülhet.)

Mindez pedig, terveim szerint, a 21 éves Mosoly Alapítvány következő 21 évét éppúgy segíti majd, mint ahogy az elmúlt 49 évem is megalapozta a következő 49 esztendőt.

Kutvölgyi Pál

Mit jelent a 42mosoly nagyköveti cím?

• 1
    A csatlakozók egy olyan kiemelt támogatói körhöz tartoznak majd, amely egy fontos társadalmi ügyet karol fel: a súlyosan beteg gyerekek számára nyújtott lelki támogatás szükségességét.
  • 2
    A támogatói közösség tagjait évente két alkalommal zártkörű, “nyakkendő nélküli” klubtalálkozóra hívjuk, ahol egymással is megismerkedhetnek, valamint részletes beszámolót kapnak arról, hogy támogatásuknak köszönhetően milyen változások történtek a Mosoly Alapítvány életében.
  • 3
    A találkozók mellett rendszeresen írásban is részletes tájékoztatást nyújtunk a sikereinkről, a terápiáink eredményeiről.
  • 4
    A csatlakozó személyek vagy cégek helyet kapnak a 42mosoly alapítója, Kutvölgyi Pál által létrehozott Mosoly falon is, amely a Bálnában, a Hygge központban található.
„A gyermekmosoly olyasmi, mint a tetoválás:
örökre szóló műremek.”
Jodi Lynn Picoult

Csatlakozás és további információ:

Adorján Katalin  42mosoly@mosolyalapitvany.hu +36 30 81 57 57842

A 42 Mosoly támogatói

Kiss Ádám

Elnök, Mosoly Alapítvány

Dr. Tóth Csaba

Kurátor, Mosoly Alapítvány

Kerezsi Miklós

Kurátor, Mosoly Alapítvány

Winkler Gyula

Alapító, Mosoly Alapítvány

Gerendai Károly

Varga Ákos

igazgatósági elnök, UBM Trade Zrt.

Kondor Zoltán

kurátor, Mosoly Alapítvány; tulajdonos, AutoNet Group

Mátyásfalvi János

saxum

member of CFI

Dr. Rose

Dr. Rose Magánkórház

Jüttner András

Varga Zoltán

vezérigazgató, Central Médiacsoport Zrt.

Molnár Csaba

HFI Kft.

Iván László

vezérigazgató, ARRIVA Slovakia

BÁV FAKTOR

BÁV FAKTOR Zrt.

THINK

THINK Consultancy Europe

Kutvölgyi Pál

Alapító, 42mosoly
Köszönjük a 42mosoly közösség tagjainak a támogatást.