A Mosoly útja

A Mosoly Alapítvány több mint 20 éve segíti a súlyosan beteg gyerekek lelki gyógyulását

Tudod mit jelent a gyermekkor biztonsága?

A gyerekek fejlődéséhez elengedhetetlen az érzelmi biztonság: a közös játékok, a kedvenc leves a nagymamánál, az otthoni takaró vagy a százszor is elolvasott esti mese. Ezekből az apró részletekből áll össze a biztonságos gyermekkor.

Amikor ez a biztonság elveszik

hirtelen elsötétül minden. A betegség megérkezésével egy pillanat alatt lesz minden bizonytalan. A félelem, a szorongás a mindennapok részévé válik. Eltűnnek az ismert kapaszkodók: elveszti ízét az étel, elmaradnak a közös játékok a barátokkal, kiüresedik a gyerekszoba.

Lassan hozzászokik a szem a sötéthez

A betegség leküzdése lesz a legfontosabb cél. A vizsgálatok utáni diagnózis lesz az új valóság. A pillanatnyi pánik állandó félelemmé alakul. A gyermek és a család mindennapjait a betegséggel való küzdelem határozza meg. A hirtelen jött bizonytalanság tartós állapottá válik. Az otthon melegét a kórház sterilitása váltja fel.

Gyógyulás egy dobozban

A kórházi elzártság elengedhetetlen feltétele a gyógyításnak. Ez az elszigeteltség azonban nem csak fizikai, hanem lelki értelemben is megterhelő. A gyerekek szinte eltűnnek a saját életükből. A megváltozott élet terei még tovább csökkennek. Ebben a kilátástalan, betegségbe zárt világban az egész család erőforrásai felemésztődnek.

Kifejezni a megfogalmaz- hatatlant

A Mosoly Alapítvány speciálisan képzett terapeutái ebben az érzelmi zűrzavarban nyújthatnak támogatást a beteg gyerekeknek, és ha szükséges, a családtagoknak is. A Mosoly-terápiák abban segítenek, hogy a gyerekek a zene, a dráma, mese és képzőművészet nyelvén, szavak nélkül üzenhessenek fájdalmaikról, félelmeikről.

A Mosoly Alapítvány eszközt ad

a gyermek kezébe ahhoz, hogy újra magára találjon. A Mosoly-terápia célja a fizikailag és érzelmileg meggyötört gyermek támogatása a gyógyulásért való küzdelemben. A rendszeres terápiás foglalkozások hatékonyan egészítik ki és teszik teljessé a kórházi gyógyítás folyamatát. A Mosoly szakemberek az egészségügyi intézmény dolgozóival együttműködve végzik hiánypótló munkájukat.

A kezelések után

még hosszú idő újra megtalálni a gyermekkor elveszett biztonságát. A tartós betegségen átesett gyerekek emlékei gyakran kapcsolódnak a halálfélelemhez, életveszélyhez. A betegséggel, kezelésekkel kapcsolatos élményeik, félelmeik feldolgozása elengedhetetlenül fontos. A Mosoly Alapítvány gyógyulás utáni csoportos terápiái felkészítik a gyerekeket arra, hogy könnyebben visszataláljanak a saját életükbe.

A Mosoly Alapítvány

már több mint 20 éve hiánypótló mese- és művészetterápiás szolgáltatásokkal segíti azokat a gyerekeket és családjaikat, akiknek súlyos betegség vagy trauma következtében felborult a testi-lelki egyensúlyuk. Ezt az embert próbáló munkát folyamatosan végzik a jól képzett, sok éves tapasztalattal rendelkező Mosoly-szakemberek, akiket szigorú szakmai monitoring és jól kidolgozott adatvédelmi rendszer támogat a minőségi szolgáltatás fenntartásában.

Mosoly-terápia évente
városban
Mosoly résztvevő évente
Mosoly-terapeuta
résztvevő Mosoly-konferenciákon
Mosoly-terápiás szakkönyv
támogatom

A Mosoly Alapítvány hiánypótló pszichés támogatással egészíti ki a súlyosan és krónikusan beteg gyerekek gyógyulási folyamatát. Ingyenesen elérhető művészetterápiás programjainkon a gyerekek kreatív, inspiratív és biztonságos térben tudják feldolgozni a betegségük során megélt tapasztalatokat és érzéseket. Emellett olyan adaptív viselkedésmintákat és megküzdési technikákat sajátíthatnak el, amellyel javulhat az életminőségük és a társas kapcsolataik.

Nagy hangsúlyt fektetünk a Mosoly szakmai közösségének folyamatos építésére is, melyben a terápiás szakemberektől a támogatókig mindenki számára kínálunk tartalmas programokat és fejlődési lehetőségeket. Törekszünk arra, hogy együttműködő partnereink és támogatóink megtapasztalhassák az együttes élmények, az értékteremtés és a társadalmi felelősségvállalás erejét.

Tevékenységeinket tudatos szakmai koncepció alapján, stabil szakember gárdával, hosszú távra tervezzük. Működésünket a Mosoly-értékek határozzák meg, amelyeket szakmai kapcsolatainkban és sokszínű programjainkban egyaránt képviselünk.

Content not available.
A tartalom nem elérhető

Kórházi terápiás foglalkozásaink és a rehabilitációt segítő hosszú távú csoportjaink Budapesten, Pécsett és Debrecenben elérhetőek. A járvány által befolyásolt időszakban megnövekedett az igény a Mosoly-terápiákra, így jelenleg több mint 750 terápiás foglalkozást tartunk online és offline formában.

A szülőknek lehetőségük van személyesen is megkeresni bennünket, ha gyermeküknek terápiás segítségre van szüksége. Erről bővebben itt tájékozódhat.

Mind a gyermekek és családjaik, mind az intézmények számára a Mosoly-terápiák térítésmentesek. Tevékenységünket üzleti- és magánadományokból, valamint pályázati támogatásokból finanszírozzuk. Támogatói programjaink itt találhatóak.

Etikai és működésbeli alapelveinket a Mosoly Kódex  rögzíti.

A MOSOLY ÉRTÉKEK

Stabilitás
Stabil támogatói hátterünknek is köszönhetően 25 éve vagyunk jelen országszerte kórházi és kórházon kívüli terápiás programjainkkal. Szakmai munkánkat felelősségteljesen, jól megalapozott folyamatokat követve, magasan képzett szakemberekkel végezzük.

Fejlődés
A változó körülményekhez való folyamatos alkalmazkodásból, illetve belső igényből fakadóan arra törekszünk, hogy az új hazai és nemzetközi szakmai eredményeket, valamint az aktuális tendenciákat kreatívan adaptáljuk a szervezet működésébe.

Kapcsolódás
Mindenkivel egyenrangú partnerként dolgozunk a közös ügyért. A bizalmon alapuló és biztonságos együttműködések során a Mosoly nemcsak kapcsolódik, hanem össze is kapcsol.

Egyediség
Minden kapcsolatunkban a személyre szabottságra és az egyéni szükségletekre épülő segítségnyújtásra, együttműködésre törekszünk.

Életteliség
Az életteliséget, az örömteli élethez való kapcsolódás lehetőségét fontosnak tartjuk minden helyzetben, még a legnagyobb krízisben is.

Adatkezelési tájékoztatóPrivacy Policy