Lehet jelentkezni pécsi terápiás csoportunkba!

2022-01-26

Március elején ingyenes, heti 1 alkalmas pszichodráma és művészetterápiás csoportot indítunk epilepsziás és krónikus fejfájással küzdő gyermekeknek Pécsett.

A Mosoly Alapítvány hosszú távú mese- és művészetterápiás csoportjainak a célja, hogy az érintett gyerekek be tudjanak illeszkedni a kortárs közösségükbe, csökkenjen bennük az elszigeteltség érzése, elősegítsük a betegséggel kapcsolatos nehéz élmények feldolgozását, oldjuk szorongásukat.

Korosztály: 10-12 év
Foglalkozások időpontja: hétfőnként 15.00 – 16.30, márciustól június végéig (kb. 15 alkalommal).
Helyszín: Civil Közösségek Háza (Pécs, Szent István tér 17.)
Foglalkozásvezető terapeuták: Dr. Kanizsai Melinda orvos, művészetterapeuta és Puskás Ildikó, klinikai szakpszichológus

Jelentkezés és további információ:
Dr. Kanizsai Melinda, kanizsai.melinda@gmail.com vagy +36 70 408 6495

A 25 éves szakmai múlttal rendelkező Mosoly Alapítvány a gyerekek természetes nyelvén, játékkal, mesével, alkotással teszi megközelíthetővé és feldolgozhatóvá a betegség és más nehéz élethelyzetek miatt felhalmozódó, feszültséget keltő lelki traumákat. Foglalkozásainkon képzett, és ezen a területen tapasztalt szakemberekkel – pszichológusokkal, művészetterapeutákkal – dolgozunk. Módszereinket a gyermekek igényeihez igazítva alkalmazzuk, elsősorban a pszichodráma és a művészetterápia eszköztárából. A csoportban ugyanaz a 6-8 gyermek vesz részt a program teljes ideje alatt.

A terápiás program előtt a jelentkezők szüleivel konzultációt tartanak terapeutáink, a kezdés pontos időpontjáról tőlük kapnak majd tájékoztatást.