Több, mint 20 millió forint gyűlt össze a Mosoly aukcióján

2019-11-21
+4

November 14-én zajlott a IV. Art-craft-design jótékonysági árverésünk a Budapest Music Centerben, ahol 75 gyönyörű műtárgy került kalapács alá.

Az árverésre bocsátott kortárs képzőművészeti alkotásokból, ékszerekből, üvegtárgyakból, design bútorokból álló gyűjtemény bevétele összesen 30 350 000 forint lett, melyből a művészeknek járó pénz levonása után rekord-magas, 20 490 000 forintos összeg maradt a Mosoly Alapítványnál. Ezzel az összeggel a szervezet éves bevételének 25%-át sikerült egy este alatt összegyűjteni, hála a lelkes és bőkezű támogatóinknak. Az aukción befolyt pénzt a Mosolyos gyerekek terápiáinak megvalósítására fordítjuk.

A műtárgyak

Az alkotásokat  Spengler Katalin műgyűjtő, szakújságíró válogatta, akinek az idei aukció a harmadik közös munkája a Mosollyal, és akinek hozzáértése garancia volt arra, hogy a legkiválóbb és legérdekesebb kortárs munkák kerülnek be az árverés anyagába.

Online katalógusunkban megtekinthetők a műtárgyak, közöttük több olyan tárgy is megtalálható, amelynek bevételét a művész teljes egészében az alapítványnak ajánlotta fel. Az egyik ilyen alkotás Nádler István festőművész felajánlása volt,  a BP. NO. 2. című kép végül az aukció legmagasabb áron leütött műtárgya lett: egy támogatónk 2 millió forintot adott érte.

Nádler István: BP. NO. 2., 2013

Az alkotók egy része werkfotókat, kis gifeket, videókat is küldött a műtárgyakról, melyből egy rövid montázst állítottunk össze, érdemes megtekinteni:

Köszönet

Szeretnénk megköszönni minden résztvevő művésznek, galériának és licitáló támogatónak ezt a fantasztikus sikert, és természetesen minden minket körülvevő, az eseményt létrehozó, támogató cégnek és magánszemélynek a segítséget.

Köszönjük a felajánlott műtárgyakat támogatóinknak:

Hegedűs Andrea

Nádler István

Orbán Zoltán és Szetei Krisztián

Solinfo Group

Maria Fazekas Schnepel és Walter Schnepel

Technolumen

Winkler Gyula

Köszönjük a támogatást az alábbi galériáknak:

ACB

Everybody Needs Art

Gregor Podnar