Páratlan siker az eMAG adománygyűjtése

2020-05-11

Az eMAG Magyarország január végén hirdette meg a Mosoly Alapítványt támogató gyűjtését vásárlói között. Kampányuk óriás sikert ért el, ilyen rövid idő alatt hasonló adománygyűjtési formában eddig ez a legmagasabb összegű támogatás, amit az Alapítvány valaha kapott. Jelenleg több, mint 8 millió 700 ezer forintnál tart a számláló.

Az eMAG csapata január óta az együttműködés keretében úgy segíti munkánkat, hogy vásárlóinak fizetéskor figyelmébe ajánlja a Mosolynak szóló támogatást, a vevő felkerekítheti vásárlásának végösszegét tetszése szerint.

Az www.emag.hu oldalon a vevő a vásárlás során a kosara megtekintésekor az „Adományozok” gomb segítségével 300,-Ft; 500,- Ft; 1000,- Ft; 1500,- Ft vagy egyéb általa meghatározott összegben támogathatja az Alapítványt. A maximális összeg akár 999.900,- Ft is lehet.

A covid-19 vírus okozta karantén-helyzet miatt a Mosoly Alapítvány kénytelen volt adománygyűjtési szokásait ideiglenesen megváltoztatni. Idén májusban egyik legnagyobb adománygyűjtő programunk, a Mosoly Váltó a korlátozások miatt elmarad. Ezen a programon a már gyógyult Mosolyos gyerekek együtt futnának támogatóinkkal a Balaton körül, de most tavasszal ez nem valósulhat meg.  A Mosoly Váltó elmaradása nagy bevétel-kiesést jelent számunkra, így legjobbkor érkezett a hír az eMAg kampány sikeréről.

Az eMAG csapata és vásárlói az elmúlt négy hónap alatt rekord nagyságú összeggel, 8. 700 000 forinttal támogatták munkánkat, ami segíti a szervezet stabilitásának megőrzését és segít biztosítani a terápiás munkánk folytatását a vírushelyzet idején.

A mi feladatunk most az, hogy szakmai munkánkban és adománygyűjtő tevékenységünkben is új, a jelen helyzethez igazodó utakat találjunk.

 Mi változik a munkánkban?

A szigorú járványügyi protokoll miatt a hagyományos foglalkozásokat csak nagyon korlátozott számban tudjuk megtartani, ezért az elmúlt időszakban felkészültünk arra, hogy új platformokon, új formákban is tudjuk hasznosítani a felhalmozódott tudást  és tapasztalatot.

A Mosoly csoportok résztvevőinek online konzultációt biztosítunk és a lezárt kórházi osztályokon is elkezdtük szervezni az online segítségnyújtást. Bár sajnos úgy tűnik, hogy a terápiás kapcsolatok egyik legfontosabb eleméről, a személyes jelenlétről még egy ideig le kell mondanunk, célunk, hogy a távolból is hatékonyan tudjuk támogatni a gyerekeket és a családokat és ezzel enyhítsük az egészségügyi dolgozók terhelését.

Köszönjük az eddigi és a további támogatást, mellyel az adományozók hozzájárulnak a beteg gyerekek és családtagjaik pszichés megsegítéséhez!

Adományozok