Mosoly és gyermekvédelem?

2021-03-16

Mi az, hogy bántalmazás? Mik azok a gyermekvédelmi szempontok? Kinek és hogyan jelenthet ez biztonságot? Többek között ezekre a kérdésekre is választ ad hamarosan a szervezet nemrég elindított projektje, amelynek a végén megszületik a Mosoly gyermekvédelmi irányelve.

Ez a protokoll várhatóan aktualizálja, a kor szelleméhez igazítja és a jövőben alapvetően határozza meg a „mosolyos” gyermekek biztonságát, nemcsak a terápiákon, de többek között az alapítvány kommunikációjában is. Ebben, az előttünk álló hosszú folyamatban tanácsadói együttműködésben, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány kíséri munkánkat az Appy Nonprofit Zrt. tudásmegosztást ösztönző programja keretében.

Mi változik azzal, hogy a Mosoly kidolgozza a saját gyermekvédelmi szempontjait?

A Mosoly a napi működésében is tetten érhetően szervezeti szintre emeli a gyermekvédelmi irányelvek szempontjait, a gyermek még nagyobb biztonságban érezheti magát és nem utolsó sorban a terapeuta is megbízható kereteket kap a munkájához.

Mitől válik élővé, mitől lesz „mosolyos” egy gyermekvédelmi irányelv rendszer?

Attól, hogy a Mosoly munkájában résztvevők közül mindenki hozzáteszi a számára fontos elemeket és szakterületének szempontjait. A gyerekek, a szülők, a terápiás szakemberek mellett a forrásteremtő munkatársak és a kommunikációs szakértők egyaránt.

 Ha felkeltettük az érdeklődésedet a Mosolyblogon többet is olvashatsz a témában!

Adományozok