Kirobbanó siker a VI. Art-Craft-Design Jótékonysági Aukción

2021-12-8

Az idei évben ismételten az online térbe kényszerültünk legnagyobb adománygyűjtő eseményünkkel a Mosoly Aukcióval. Rengeteg izgalom, hosszas és kimerítő szervezés előzte meg a nagy napot, ami nem várt eredménnyel zárult.

Minden év november közepén van a Mosoly Aukció, amely a legnagyobb adománygyűjtő programunk. Az aukció természetesen nem csak az adománygyűjtésről, a művészetről szól, hanem a találkozásról is. Arról a kivételes alkalomról, amikor személyesen is tudunk találkozni azokkal, akik kitartóan ott vannak mellettünk és segítik a terápiás munkánk megvalósításához szükséges anyagiak megteremtését.

Immár második éve vagyunk kénytelenek lemondani az esemény „személyességéről”. Ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy valami személyeset mégis vissza tudjunk csempészni ezekbe a járvánnyal szabdalt időkben. Ezért idén létrehoztunk egy „pop up” kiállítást, ahol egy napig élőben is meglehetett nézni a licitre kikiáltott tárgyakat, alkotásokat, Einspach Gábornak az árverés vezetőjének köszönhetően. Sőt, a kiállítás zárásaként Petrányi Zsolt művészettörténésszel, a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményvezetőjével még egy izgalmas, informatív tárlatvezetés is segítette a látogatókat, hogy mélyebben, művészi értéküket, technikai finomságaikat is jobban lássák, értsék az idei kollekciónak.

Az idei kollekciót, immár hatodik éve, Spengler Katalin állította össze, aki figyelemmel kíséri nemcsak a legújabb trendeket, irányzatokat, szakértő szemével felkutatja az új tehetségeket, de e mellett figyelembe veszi a Mosoly Támogatói Közösség igényeit, lehetőségeit is. A kollekció idei lélegzetállító sikere fémjelzi szakmai munkájának érzékenységét, egyedülállóságát és profizmusát.

Ezeknek az ötleteknek és Spengler Katalin odaadó munkájának köszönhetően minden várakozásunkat felülmúlta az est. Elképesztő volt látni, ahogy az online aukción pörögtek a licitek, és gazdára találtak a VI. Mosoly Art-Craft-Design Jótékonysági Aukció tárgyai, nem is akármilyen eredménnyel. Ugyanis az idei évben 58 730 000 Ft gyűlt össze ezen az estén, amelyből – köszönhetően a számos teljes vételáron felajánlott műveknek is – 42 383 900 Ft támogatja a Mosoly Alapítvány munkáját.

Az idén elért összeg elképesztően kimagasló, ami mögött nem tudjuk nem megérezni azt a bizalmat és elszántságot, amit a Mosoly Támogatói Közössége teremt meg, hogy a gyerekek, mindenféle járványügyi helyzet ellenére számíthassanak a Mosoly-terápiákra, így segítve őket egy teljes élet eléréséhez.

Adományozok