„Gingalló szent ajtó! Bűvös könyv, tárulj fel!”

2021-07-5

Egy sok hónapon át dédelgetett Mosoly-projekt lát napvilágot ezekben a napokban Budapest utcáin. A BKK, JCDecaux Magyarország és a BKV támogatásával megszületett kampány során a város mintegy száznyi pontjának villamosmegállóiban július 1-től egy hónapon át, a világ minden tájáról válogatott meseidézetekkel találkozhattok az utazók között akár Ti magatok is.

A Mosoly Alapítvány művészetterápiás munkájában nagy szerepet játszanak a mesék, hiszen azok lehetőséget adnak a gyerekeknek, hogy a szimbólumok nyelvén fejezhessék ki belső élményeiket, tapasztalataikat: saját kezükbe veszik a sorsuk irányítását, döntenek, cselekednek és küzdenek, megtapasztalják, hogy a cselekvő akarat mindig meghozza a gyümölcsét, a hős elnyeri jutalmát. A Mosoly-csapat által kiválasztott meseidézetekkel egyrészt a terápiás szakmai munkánkat szeretnék megmutatni, másrészt az is célunk, hogy koronavírusjárvány okozta feszültséggel teli időszak után a mesés varázsmondatok egy-egy pillanatra kizökkentsék az utazót a hétköznapok rutinjából, elkísérjék őt és akár saját erőforrásává is váljanak.

A Mosoly facebook oldalán is megosztjuk hétről-hétre azt a nyolc plakátot, amelyet az applikart tervezőpáros álmodott meg.

Keressétek a mesemegállókat, vigyétek magatokkal, töltődjetek mesékkel!

Adományozok