Gáláns Story Gála

2019-02-15

A huszadik születés napját ünneplő Story Ötcsillag- és Érték-díj Átadó Gála idén új helyszínen, a Szépművészeti Múzeum nemrégiben átadott Román Csarnokában került megrendezésre, ahol a média, a művészetek és a sport területén az elmúlt évben kiemelkedőt nyújtó személyiségeket díjaztak. Az esemény jubileuma alkalmából a Story Magazin kiadója egymillió forintos támogatást ajánlott fel a Mosoly Alapítvány számára.

A Story Gála jubileuma alkalmából a magazin januárban több hírességgel, köztük a gála háziasszonyával, Ördög Nórával együttműködve jótékonysági kampányt indított a Mosoly Alapítvány javára. A díjátadó zárásaként Kolossváry Balázs, a Story főszerkesztője bejelentette, hogy a magazin kiadója – a Central Médiacsoport – a kampány keretében egymillió forintos támogatással segíti a Mosoly Alapítvány hiánypótló munkáját.

A Gála többszáz vendége exkluzív helyszínen, a Szépművészeti Múzeum 70 év után átadott Román Csarnokában ünnepelte a kuratórium választottjait, az Érték-díjasokat, valamit a Story magazin olvasói által megszavazott Ötcsillag-díjak győzteseit. A szakmai kuratórium tagjai idén Pataki Ági filmproducer, Udvaros Dorottya Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Rózsa György a Magyar Televízió életmű-díjas televíziós személyisége és Geszti Péter EMeRTon-díjas magyar dalszövegíró, énekes, reklámszakember voltak.

A Gála kuratóriuma által odaítélt film kategória Érték-díját Szamosi Zsófi kapta az Egy nap című filmben nyújtott alakításáért, a színművész kategória győztese Keresztes Tamás lett. Sportoló kategóriában a 2018-as téli olimpián aranyérmet szerzett férfi gyorskorcsolya-váltó részesült elismerésben. Gáspár Monika a Családbarát című műsorban végzett munkájáért kapott díjat, míg zenei kategóriában a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész, jazz-zenész és zeneszerző Dés László munkásságát jutalmazta a kuratórium.

Az Ötcsillag-díjakat a magazin olvasói szavazták meg, így az év produkciója az RTL Klub Mi kis falunk című sorozata lett, míg az év színművészének Ónodi Esztert, az év műsorvezetőjének pedig Istenes Bencét választották meg. A 2018-as év „Story kedvence” a TV2 Korhatáros szerelem című sorozata lett. Az idén második alkalommal átadott Story legenda-díjat a 2018-ban szintén 20. születésnapját ünneplő Barátok Közt sorozat kapta.

Adományozok